2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Határtalan kapcsolatok: Ismerkedés

Határtalan kapcsolatok: Ismerkedés

Határtalan kapcsolatok: IsmerkedésA Kassai Állami Színház vendégjátéka Miskolcon

Három kassai táncelőadás – a Giselle, a Diótörő és a „The Best of Ballet” – után márciusban komédiával érkezik a miskolci teátrumba a Kassai Állami Színház társulata. Az Ismerkedés igazi mai és valódi szlovák komédia, melyet a két intézmény közösen benyújtott és megnyert európai uniós pályázata révén szlovák nyelven, magyar nyelvű feliratozással ismerhet meg a miskolci közönség. A pályázat segítségével a 2009/2010-es évad folyamán színházi előadások cseréje valósulhat meg a két ország két színháza között, illetve egy közös munkával létrehozott produkciót is megismerhet majd a szlovákiai és a magyarországi publikum egyaránt. Az Ismerkedés miskolci bemutatója 2010. március 13-án 15 és 19 órakor a Kamaraszínházban a „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. Az előadás megtekintése ingyenes, jegyek előzetesen a miskolci színház jegyirodájában igényelhetők.

 

Röviden az Ismerkedés című komédiáról:

Adriana Krúpová: Ismerkedés

A kassai írónő, Adriana Krúpová főhőse egy ügyes vállalkozó asszony, aki üzleti sikereit megalapozandó társkereső irodát nyit. Sok magányos nő keresi fel az irodát, akik a jövendőbeli társ reményében bőven hozzák is a bevételt. Ám ez a biznisznek csak az egyik fele. A probléma az, hogy kivel kellene őket összehozni? Ugyanis nincsenek alkalmas férfiak. A cégvezető üzleti megfontolásokból és jobb híján úgy dönt, hogy az ismerkedni vágyó hölgyeknek csaliként odadobja az egyetlen kéznél levő férfit – a saját férjét.

 

Árvai Judit

Fotó:Joseph Marčinký

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…