2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Francia koreográfus kurzusa a miskolci teátrumban

Francia koreográfus kurzusa a miskolci teátrumban

Francia koreográfus kurzusa a miskolci teátrumbanFranciaországból érkezett Miskolcra Jean-Christophe Boclé koreográfus, táncművész május 6-án azzal a céllal, hogy a Miskolci Nemzeti Színházban a tánctagozat tagjai számára egy közel kéthetes kurzust tartson.
Jean-Christophe Boclé a Párizsi Zenei és Táncművészeti Nemzeti Konzervatóriumban tanulta a klasszikus, a kortárs, és a barokk táncművészetet Francine Lancelot mellett. 1995-ben alapította meg a Compagnie EKTOS-t, mintegy tucatnyi darabbal a tarsolyában. 2007 áprilisáig a Kulturális Minisztérium Zenei, Táncművészeti, Színházi Igazgatóságának alkotói és művészeti képzési felügyelője volt, jelenleg pedig a Frédéric Flamand által vezetett CCN Marseille-i Balettiskola igazgatója.

Miskolci kurzusának végén Jean-Christophe Boclé Veszprémbe, A Tánc Fesztiváljára utazik, ahol La Sirène Variation című koreográfiáját láthatja majd a közönség.

Jean-Christophe Boclé és a Miskolci Nemzeti Színház közötti kapcsolat kialakításában és a koreográfus miskolci munkájának lebonyolításában a színháznak értékes segítséget nyújtott a BATI International francia-magyar tanácsadó és szolgáltató társaság valamint az Alliance Française Miskolc.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek