2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a foglalkoztatás elősegítésében

Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a foglalkoztatás elősegítésében

Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a foglalkoztatás elősegítésébenAz Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ három megyére (B.-A.-Z., Heves és Nógrád) kiterjedően 27 kirendeltségén keresztül segíti elő a foglalkoztatási helyzet javítását, az álláskeresők megfelelő munkához jutását.

Most, a gazdasági válság által okozott negatív hatások közepette is legfontosabb célunk, hogy a munkahelyek számbavétele, felkutatása során közvetítéseinkkel az álláskeresők megfelelő munkahelyet, a munkaadók megfelelő munkatársakat találjanak maguknak.

A foglalkoztatottak számának növelése, a munkába helyezés elősegítése, a munkanélküliség megelőzése, a munkahelyek megtartása, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében különböző támogatásokat, szolgáltatásokat kínálunk partnereinknek, ügyfeleinknek.

Azok a munkáltatók, melyek regisztrált álláskeresőket foglalkoztatnak, különböző feltételek fennállása esetén támogatásban (foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás, mobilitás támogatása, közhasznú munkavégzés támogatása, stb.) részesülhetnek, mely támogatásokkal arra kívánjuk ösztönözni a munkaadókat, hogy munkaerőigényüket a munkanélküliek köréből elégítsék ki.
Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a foglalkoztatás elősegítésébenMűködési problémákkal küszködő, létszámleépítést jelző munkaadók részére pályázati úton különböző forrásokból munkahelymegőrző támogatás nyújtható, amennyiben munkavállalójukat (vagy más cégtől leépített munkavállalót) munkaviszony keretében tovább foglalkoztatják.
Szintén pályázati úton juthatnak hozzá a beruházást megvalósító, fejlesztő munkáltatók a munkahelyteremtő beruházások támogatásához, melyhez természetesen foglalkoztatási kötelem társul.
Azon regisztrált álláskeresők, akiknek munkába kerülési esélyét jelentősen megnövelné valamely konkrét szakképesítés megszerzése, a munkaügyi központ által támogatott képzésben vehetnek részt.

Évente legalább egyszer szinte valamennyi kirendeltségünk vonatkozásában állásbörzéken segítjük a munkaadók és álláskeresők közvetlen találkozását, a munkába állás realizálását.

Európai Uniós csatlakozásunk óta több, az unió által támogatott munkaerőpiaci programunk nyújt lehetőséget a foglalkoztatás elősegítésére. Jelenleg futó két legfontosabb programunk:
• A TÁMOP 1.1.2, „Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért” elnevezésű projekt, mely az álláskereső és inaktív emberek elhelyezkedését segíti elő, személyre szabott komplex szolgáltatások és támogatások nyújtásával. A 2007-2009 évi program keretében a régióban mintegy 4100 fő többszörösen hátrányos helyzetű álláskereső egyéni programjának támogatására nyílik lehetőség. A célcsoport tagjainak legalább 80%-át képzésbe vonjuk, illetve lehetőséget biztosítunk az elhelyezkedést elősegítő bér- és bérköltség támogatására.
• A TÁMOP 1.1.1. jelű kiemelt projekt keretében a rehabilitációs járadékban részesülő részleges munkaképesség-csökkenést elszenvedett, megváltozott munkaképességű személyek számára olyan – több elemből álló, és személyre szabott – foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások, illetve egyéb támogatások biztosíthatóak, amelyek segítik a korábbi munkahelyre való visszatérést, vagy más, nyílt munkaerő-piaci munkáltatónál történő elhelyezkedést, valamint ösztönzik a munkáltatót is megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására. A támogatási időszakban (2008. március 1. és 2013. február 28. között) a régióban összességében 1100 fő rehabilitációs járadékban részesülő személy programba vonását tervezzük.

Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a foglalkoztatás elősegítésébenA munkaerőpiac fejlesztésére irányuló céljainkat jelentős társadalmi összefogással, a munkáltatókkal, önkormányzatokkal, kamarákkal, képző intézményekkel, civil szervezetekkel együttműködve igyekszünk elérni.

Ez úton is arra biztatom a munkáltatókat, a munkanélkülivé válókat, álláskeresőket, hogy keressék a kapcsolatot a munkábahelyezés, illetve a munkába helyezést elősegítő támogatásaink és szolgáltatásaink igénybevétele céljából 27 kirendeltségünk valamelyikével, ahol korszerű, a kultúrált ügyfélfogadás feltételeinek megfelelő környezetben várják önöket munkatársaim.

Miskolc, 2009. április

Szabó József
Észak-magyarországi Regionális
Munkaügyi Központ
főigazgató
Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a foglalkoztatás elősegítésében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek