2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Piros tojás, csokinyuszi – a húsvéti készülődésé lesz a főszerep a Zsolnay Negyedben!

Piros tojás, csokinyuszi – a húsvéti készülődésé lesz a főszerep a Zsolnay Negyedben!

A hagyományos tojásírástól a modern csokitojás festésen át a saját kölnivíz megkomponálásáig számos izgalmas, húsvéti foglalkozással vár kicsiket és nagyokat a Zsolnay Negyed. Április 9-én és 18-án egész napos, ingyenes családi programokkal hangolódhatunk az ünnepre.

 

 

 

 

 

Április 9-én, 10.00-17.00 között várja a családokat a Húsvétváró a Herkules Műhelyben.

Lesz családi játszóház, origami foglalkozás, 13 órától pedig tojásíró műhely. Erre a kézműves foglalkozásra elsősorban nagylányokat, anyukákat, nagymamákat várnak. Hagyományos módon viasszal és írókával fognak készülni a tojások. Nem baj, ha valakinek még nincs tapasztalata, ugyanis Mosonyi Éva népi iparművész segítségével biztos, hogy mindenki egy szép, saját készítésű írott tojást vihet haza.

Az érdeklődők 15 órától kipróbálhatják a nemezelést, színes gyapjúból vizes technikával gyúrva készülnek különféle húsvéti díszek Vata Enikő textiltervező művész segítségével.

Az „Illatműhelyben” különféle illóolajokból a kisfiúk maguk kreálhatnak kölnivizet, amivel megalapozhatják a húsvéthétfői locsolás sikerét.

 

 

A Zsolnay Húsvét keretében április 18-án 10.00-18.00 között zajlanak a programok az E78-as koncertteremben.

A Ringató egy játékos, énekes foglalkozás, amire születéstől 3 éves korig várnak kisgyerekeket, anyukákat, apukákat, nagyszülőket. Legfőbb üzenete, hogy mindenki képes énekelni, szabadon játszani gyermekével, vagyis dalokkal, mondókákkal és érintéssel minden szülő képes pozitív hatást kiváltani a gyermekénél, ez pedig segíti a korai kötődés kialakulását, megalapozza a stabil szülő-gyermek kapcsolatot.

Gombóc Artúr kedvenc húsvéti elfoglaltsága lehet a Csokitojás festés csokival című program, ahol igazi tejcsokoládé tojást festhetnek meg a gyerekek fehér csokival. A díszítésként szolgáló cukorpöttyök segítségével igazán modern és egyedi alkotások születhetnek a Csoko-Láda segítségével.

Ezen a napon is lesz hagyományos tojásírás viasszal, utána pedig a család minden tagja részt vehet egy közös foglalkozáson, a Lívi zeneműhelye ovisoknak – Családi zenebona keretében.

A nap zárásaként 16.30-tól a Röppentő, azaz Villuth András gyerekzenekarának húsvéti-tavaszváró koncertje hallható. A zenekar célja, hogy zenébe ágyazva közelebb vigye a verseket a gyermekekhez.

 

 

Részletek:

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/husvetvaro-a-herkules-muhelyben

https://www.e78.hu/programok/zsolnay-husvet-2022

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

május 20–27. Zsolnay táncházak: Vizin táncház május 24. 19.00 Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem A Vizin Zenekarral mulathat az, aki a hó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…