2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Lengyel Filmnapok Miskolcon

Immár 20. alkalommal rendezik meg 2021. november 15-17. között a CINE-MIS Nonprofit Kft. és Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatának közös szervezésében a Lengyel Filmnapokat. Az esemény három napján minden nap 16:00-tól a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében feliratos lengyel filmeket tekinthetnek meg az érdeklődők, ebből két napon ingyenes a filmvetítés.

 

  1. november 15. 16:00

Az ünnepélyes megnyitót követően ingyenes filmvetítés:

A szülésznő

feliratos lengyel dokumentumfilm, 54 perc, 2020

Rendező: Maria Stachurska

Az Auschwitzban háromezer csecsemőt világra segített lengyel szülésznőről szóló dokumentumfilm főhőse a megszállt Lengyelország hősnője – Stanisława Leszczyńska. A háború előtt szülésznőként dolgozó asszonyt a Gestapo 1943-ban tartóztatja le a łódzi gettóban a zsidóknak nyújtott segítségért, majd három gyermekével együtt az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborba deportálja. Ott élete egyik legnagyobb megpróbáltatásán megy keresztül. Bábaként embertelen körülmények között, a testi-lelki végkimerülés határán 3000 újszülöttet segít a világra. Szolgálata alatt egyetlen anya vagy csecsemő sem veszíti el életét.

Helyár: ingyenes

 

  1. november 16. 16:00

Most és halálunk óráján – A rózsafüzér ima ereje

feliratos lengyel dokumentumfilm, 90 perc, 2017 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendezők: Mariusz Pilis, Dariusz Walusiak

A film a rózsafüzér imáról, a vele összefonódott világról és egyéni sorsokról szól. Ezen ima ereje által a világon természetfeletti dolgok történnek. A több világrészen forgatott lengyel dokumentumfilmben az alkotók országról országra járva döbbenetes tényeket tárnak fel. Az együtt, összefogva mondott rózsafüzér ima ereje mindenütt csodákra képes, ezt mutatja be ez a rendkívüli film.

Helyár: ingyenes

 

  1. november 17. 16:00

Soha többé nem fog havazni

feliratos lengyel-német film, 113 perc, 2020 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Malgorzata Szumowska

Különös férfi jelenik meg a sorompóval elzárt, egyforma házakkal teli, sivár lakópark gazdag lakóinak életében. Az itt élő emberek, bár nagyon tehetősek, szomorúan és elveszetten vágyakoznak valami elérhetetlen után. A keletről érkező idegen mindenkit a hatása alá von: a keze gyógyító erejű, szeme pedig az emberek lelkének mélyére hatol. Orosz akcentusa gyermekkoruk emlékeit idézi, amikor még látszólagos biztonságban érezték magukat. Vajon meg tudja változtatni az életüket?

Helyár: 650 Ft

 

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 14:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

május 20–27. Zsolnay táncházak: Vizin táncház május 24. 19.00 Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem A Vizin Zenekarral mulathat az, aki a hó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…