2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Második helyen zárt Benyó Nyirádon

Mind a bajnokságban, mind a szezonzáró Keviép Rallycross Finálén a második helyet szerezte meg a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapatában versenyző Benyó Máté, Várkonyi Bence idei legjobb eredményét könyvelhette el Nyirádon, Korda Zsófi pedig a lányok között végzett az élen.

 

Ahogyan az várható volt, a Nyirádi Rallycross Aréna visszatérése sok versenyzőt vonzott a magyar bajnokság idei utolsó állomására, túlzás nélkül állítható, hogy az idei szezon legerősebb mezőnye gyűlt össze a vörös katlanban. A leglátványosabb változást talán a királykategóriában lehetett érezni, itt a csúcsra járatott magyar mezőny mellé, Csehországból, Lengyelországból és Ausztriából is érkeztek kihívói a magyar versenyzőknek. Benyó Máténak ugyan volt még esélye a bajnoki cím megszerzésére, a reális célkitűzés azonban a bajnoki második hely megszerzése volt. Máté végül fantasztikus csatákat vívott a hétvége szinte valamennyi futamában, a döntő futamban pedig a második helyet szerezte meg, amely hozzásegítette a bajnoki ezüstéremhez is.

 

A Hankook Racer Cup-ban is parázs csatákat vívtak a csapat versenyzői, közülük ezúttal is Várkonyi Bence végzett a legelőkelőbb helyen. Bence sorozatban harmadszor vívta ki a döntőben való részvételt, a fináléban pedig eddigi legjobb eredményét elérve szerezte meg a negyedik helyet. Korda Zsófia egy leggyorsabb lányként zárta a szezon utolsó versenyét, elődöntő futamában a negyedik helyen zárt, így épphogy lecsúszott a döntőről.

 

Benyó Máté: „Egyfajta elégtétel volt számomra ez a második hely, nagyon örülök neki! Tudtam, hogy a bajnoki címre nincs már reális esélyünk, ezért nem is érzem úgy, hogy elvesztettük a bajnoki címet, sokkal inkább megszereztük a második helyet, ami az első teljes évemben, ebben a mezőnyben szerintem nagyon nagy dolog. Azt hiszem, kétség nem férhet hozzá, hogy a bajnoki cím Kárai Tomit illeti meg, egész évben nagyon kiegyensúlyozottan és magas szinten versenyzett, ezúton is gratulálok a bajnoki címéhez! Ami a versenyt illetti, nagyon jó volt a pálya és nagyon erős volt a mezőny. A kvalifikációs futamokon kicsit úgy éreztem, elpártolt tőlünk a szerencse, de az elődöntőben visszatért mellénk és sikerült megnyerni a futamomat, majd a döntőben újabb nagy csatákat követően szereztem meg a második helyet és szerintem tempónkat tekintve partiba tudtunk lenni Tomival. Kicsit sajnálom, hogy az előfutamok során nem tudtunk vele közvetlenül megküzdeni, amit magamnak is köszönhetek, mert az egyik futamban elrontottam a Joker köröm kijáratát, majd utána kiforgattak, de ez benne van a sportban és ez az egyik kulcs, hogy ezt hogyan kezeli a pilóta, igyekeztem jól kezelni. Volt, amikor reménytelennek tűnt a helyzet, de a csapat emberfelettit produkált, mindenféle túlzás nélkül állítom, ha nem rakják le azt a teljesítményt, amit leraktak, akkor nemhogy a második helyen nem jöttünk volna be, de lehet már az elődöntőt is a lelátóról néztem volna. Nem tudom ezt eléggé megköszönni nekik, fantasztikus érzés, hogy ilyen csapat tagja lehetek és nagyon köszönöm mindenkinek! Hogy mi volt a verseny és az idei év legnagyobb tanulsága? A hétvégéjé talán az, hogy még több lökhárító kell, de a viccet félre téve úgy láttuk, a tempónk most is nagyon jó volt, örülök, hogy egy ízig-vérig rallycross pályán is meg tudtuk mutatni, hogy nem csak a pályaautós múltam miatt vagyunk ott, ahol, hanem murván is jól mozgunk. Az autó nagyon jól viselkedett, érezhető volt rajta a vérfrissítés, a legnagyobb tanuláság pedig, hogy nagyon mélyről is képesek vagyunk visszakapaszkodni. Ami a szezont illeti pedig talán az, hogy egész évben tudtunk konstansan az élmezőnyben autózni, mindegyik pályán számolni kellett velünk a dobogós helyeken és úgy érzem, ez lehet a kulcs a bajnokságot illetően, hatalmas fegyvertény, hogy nekünk ezt már az első évünkben sikerült teljesíteni. A bajnoki cím nem jött össze, de egy nagyon erős alapot raktunk le, ami sok szép sikert hozhat még nekünk. Ezúton is köszönöm a Korda Racingnek és Ritmus ASE-nek a belém vetett bizalmat, fantasztikus szezon volt, számos életre szóló emlékkel!

 

Korda Zsófia: „Úgy érzem ez az utolsó verseny egész jól sikerült. A kvalifikációban még egy picit bátortalan voltam, de az elődöntőben már nagyon jó tempót tudtam autózni, itt viszont sajnos meghibásodott a kuplungom és váltóm, de ennek ellenére is tudtam tempót autózni. A futamomban a negyedik helyen értem célba, így sajnos éppen hogy, de lecsúsztam a döntőről, ennek köszönhetően pedig egy ponttal elmaradtam Lindától a női bajnoki címtől, de nem csüggedek, majd jövőre meglesz.”

 

Várkonyi Bence: „Nagyon elégedett vagyok, úgy érzem a végére megérkeztünk! Ez volt idén az utolsó versenyünk, reménykedtem is benne, hogy sikerül egy jó eredménnyel búcsúzni a szezontól. A pálya szerintem Európa egyik legjobb pályája, már a teszten is üvöltöttem az autóban annyira tetszett, ennyire jó pályán én még nem voltam és nem is nagyon láttam, imádom! Egy kis hiányérzet még mindig van bennem, szerintem tudnánk egy kicsit előrébb is végezni, most is megvolt az esélyem a harmadik helyre, de elkövettem egy hibát a végén, egy picit megint magával ragadott a hév, meg is ijedtem, hogy akár a negyedik helyet is elveszthetem, de szerencsére sikerült beérni.”

 

 

 

– Szántó Frigyes –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek