2022. 05. 23. hétfő

Dezső
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Játékos szombatra invitál a könyvtár

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 2022. május 7-én, szombaton délelőtt 10 és délután 3 óra között 6. alkalommal rendezi meg a könyvtári majálist. A program célja a könyvtár, valamint a könyvek világának megismertetése és megszerettetése, hogy már a gyermekek részéről is meglegyen az olvasás iránti igény.

A szervezők most is varázslatos családi szombatot kínálnak mindenkinek, aki ellátogat a szabadtéri könyv(társas) fesztiválra, ahol minden korosztály talál kedvére való programot. A Miskolc város napjához kapcsolódó esemény 10 órakor veszi kezdetét a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete előtti téren (Miskolc, Görgey A. u. 11.), ahol a Kossuth-díjas Gryllus Vilmos koncertje kínál kellemes időtöltést. Az intézmény az őszi könyves vasárnaphoz hasonlóan ismét vetélkedőre hívja játékos kedvű olvasóit. A családok a könyvtárban és a szabadtéren – vagyis a Népkertben – egyaránt mesés feladványokkal találkozhatnak, amelynek középpontjában az olvasmányélmények állnak. Természetesen most sem hiányozhatnak a korábbi könyvtári majálisok édes irodalmi élményei. Idén a Mackókaland során mézes puszedliért küzdenek majd a játékosok. A rendezvényen a játékok mellett kulcsszerepet kapnak az ismeretterjesztő programok is. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának jóvoltából természetismereti foglalkozások várják a fiatalokat, valamint dr. Berényi László az energiaforrásokról szóló játékos jellegű előadása is izgalmasnak ígérkezik.

A Mesebirodalomban óriás betűkockák kínálnak szórakozást, melyekből ki lehet rakni kedvenc mesecímünket. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mestereinek segítségével textil és csuhéfigurákat készíthetnek a résztvevők és lesz kovácsbemutató is. Borka játszóházában különböző ügyességi, készségfejlesztő játékokat próbálhatnak ki a gyerekek. A nap zárásaként általános iskolás színjátszó csoportok segítségével Illés Adrienn: Dorka és a törpék című mesekönyve elevenedik meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum