2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

ZsÖK programajánló március 4-11.

Mestersége: Intelligencia – Két erdélyi beszélget
március 4. 19.00
Művészetek és Irodalom Háza – Eck Imre terem
Visky András Kitelepítés című regénye szinte minden létező irodalmi díjat megkapott 2023-ban.
A Kolozsvárott élő író, költő, színházi szakember a Magyar Írórezidencia Program vendége. A Marosvásárhely mellett született Koszta Gabriella színész, a kortárs román irodalom egyik legavatottabb fordítója. Ő ketten nagyon régóta ismerik egymást, így beszélgetésük minden bizonnyal a közönség számára is élvezetes és tanulságos lesz.
https://www.pmh.hu/programok/mestersege-intelligencia-ket-erdelyi-beszelget

Segítség! Iskola! – avagy Túlélőkalauz szülőknek
március 6. 19.00
Zsolnay Negyed – E78 – színházterem
Nem mindennapi előadás és stand up mindannyiunk életének legvidámabb, esetleg leggyötrelmesebb próbatételéről: az általános iskoláról.
Két gyakorló, humanista beállítottságú apa megmutatja a legjellemzőbb iskolai élethelyzeteket, amelyekbe egy szülő kerülhet.
A több mint tíz szerepet alakító Simon Kornél és az önmagát nyújtó Lukács Miki egyfelvonásos, életvidám előadásában mindenki magára – vagy szülőtársaira – ismerhet. Aki pedig nem, az is. Kötelező előadás minden érintett apának és anyának, továbbá mindazoknak, akik túl vannak ezeken a keserveken, és azoknak is, akik érveket gyűjtenek a gyerekvállalás ellen – vagyis jóformán mindenkinek.
https://www.e78.hu/programok/segitseg-iskola-avagy-tulelokalauz-szuloknek

Metronóm Jazz Klub: Tálas Áron Trió
március. 8. 20.00
Zsolnay Negyed – E78
A Junior Prima-, Gramofon- és Artisjus-díjas, a jazzma.hu és a jazz.hu olvasói által is több ízben a legjobb hazai billentyűsnek ítélt Tálas Áron sokoldalúsága közismert.
Fő zenekara, a Tálas Áron Trió egyéni hangzásvilágot alakított ki, melyen tetten érhetők népzenei és klasszikus zenei hatások is a jazz harmóniai, ritmikai elemei mellett. Japánban megjelent első lemezükről (Floating Island) így írt Zipernovszky Kornél kritikus:
„Rengeteg finom utalás hallható ki Tálas játékából, de ez mellékes. A lényeg, hogy ezen a ma már szinte elvárható virtuozitáson túl eredetisége, közlékenysége, elképesztően kifejlett formaérzéke és muzikalitása valami olyat produkált ezen a lemezen, aminek saját világa van.”
https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-talas-aron-trio

Országos Kerámiaművészeti Triennálé
március 9. – április 21. Kiállításmegnyitó: március 9. 11.30
Zsolnay Negyed – m21 Galéria
Az Országos Kerámiaművészeti Triennálé nagyszabású kiállítása a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be.
A pályázatot óriási érdeklődés kísérte. A Triennálén a zsűri döntése alapján 100 alkotó több mint 200 munkáját láthatjuk, így a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállításának mondható.
https://m21.pecsigaleriak.hu/programok/orszagos-keramiamuveszeti-triennale

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…