2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

ZsÖK programajánló február 13–20.

Időpont: február 15. 18.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem
Téma: Kihívás, vendég: Hetesi Julcsi.
verseket öttagú, részben a közönségből helyben összeállt zsűri pontozza. A dobogósok a Bagolyfészek Könyvesbolt jóvoltából felbecsülhetetlen értékű könyvet nyernek! A Pécsi Sörfőzde sörkósolója keretében 18 éves kor felett a sör ingyenes.
https://www.pmh.hu/programok/sopianae-slam-poetry-klub-2023-febr

Metronóm Jazz Klub: Andrej Prozorov Trio
Időpont: február 16. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78
Andrej Prozorov Odesszában született, az odesszai Nemzeti Konzervatórium klasszikus szaxofon szakán folytatta tanulmányait. 2001-ben a zongorista Rudi Wilfer meghívására Bécsbe költözött, ahol a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen Wolfgang Puschnigtól tanult. Azóta többek között olyan zenészek együtteseiben játszott, mint Joe Zawinul, Karl Ritter, Alegre Corrêa, Otto Lechner, David Six, Jon Sass és Vadim Neselovskyi. Új triójába a bécsi jazzszcéna két friss, karakteres hangját invitálta közös finom kamaramuzsikálásra: Judith Ferstlt nagybőgőn és Dés Andrást ütőhangszereken.
https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-andrej-prozorov-trio

Burkus Judit és Vercz Szilvia kiállítása
LOKART 2021 – Kritikusok díja
Időpont: február 16. – március 4. Kiállításmegnyitó: február 16. 17.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza ¬– Martyn Ferenc Galéria
Mit jelent egy ív, tiszta, fehér papír?
Lehet egy új kezdet, egy lehetőség színtere, amelyre az alkotó bizalommal, kíváncsisággal vegyes izgalommal tekint, de ugyanúgy lehet a szorongás – az ismeretlentől, a korlátok nélküliségtől való félelem – forrása is.
A februárban nyíló kiállításon bemutatkozó két alkotó munkáinak alapanyaga nagyrészt papír. A hersegő, legtöbbször fehér anyag néha információt sűrít, néha térhatárokat jelöl ki. Mely anyag szólíthat még meg hasonló intenzitással?
https://martynferenc.pecsigaleriak.hu/programok/burkus-judit-es-vercz-szilvia-tabula-rasa

Varázsóra – Hópelyhek és jégvirágok
Időpont: február 18., 19. 15.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont – 24-es terem
A rendhagyó téli bemutató során a látogatókra dermesztő kísérletek és további kalandok várnak a halmazállapot-változások világában.
https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/varazsora-hopelyhek-es-jegviragok-2022

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…