2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

VR Univerzum nyílik a Zsolnay Negyedben!

A virtuális valóság univerzumába vezető kapu nyílik meg szerdán a Zsolnay Kulturális Negyedben! A látogatók részt vehetnek az első Holdra szálláson Neil Armstronggal, búvárkodhatnak a tenger mélyén és megtapasztalhatják a súlytalanságot a nemzetközi űrállomáson.

 

 

Összesen 10 db VR-szemüveggel bővült a Negyed természettudományos kínálata, amelyeket önálló, 25 vagy 60 percig érvényes jeggyel próbálhatnak ki az érdeklődők június 16-tól. A Magyarországon még viszonylag kevés helyen átélhető élmény a Látogatóközpont emeletén kialakított VR Univerzumban várja a látogatókat. Eleinte 11-féle játék közül lehet választani, de a kínálat folyamatosan bővül.

A szimulációs játékok nemcsak fantasztikus látványt nyújtanak, hanem ismeretterjesztésre és interaktív tanulásra is alkalmasak. Aki még nem próbált hasonlót, annak garantáltan életre szóló élmény lesz!

– Fontos számunkra, hogy az elérhető legmodernebb technikai lehetőségekhez és aktuális trendekhez igazítsuk a kínálatunkat. A mai fiatalok többsége ilyen eszközökkel szólítható meg, így mi is haladunk a korral – számolt be Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A VR Univerzumban különböző ügyességi, felfedező, logikai, meseszerű, sportos vagy akár művészeti játékokat próbálhat ki a család minden tagja. Sok alkalmazás kiválóan illeszkedik a Zsolnay Negyed természettudományos kínálatába.

A Mission: ISS játék segítségével megtapasztalhatjuk, hogy milyen az élet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, az Apollo 11-ben Neil Armstrong társaként átélhetjük az emberiség valaha megtett legnagyobb útjának történetét. Az Ocean Rift az óceán mélyére visz, a Wander segítségével térben és időben is utazhatunk, a Jurassic World-ben pedig egy intelligens velociraptorral találkozhatunk. A Beat Saber napjainkban az egyik legismertebb VR-program a világon: a zenés ügyességi játékban a reflexeinket és ritmusérzékünket is próbára tehetjük, miközben két fénykarddal igyekszünk kettévágni a felénk száguldó kockákat.

Lépj be a jövő univerzumába!

https://www.zsolnaynegyed.hu/latnivalok/vr-univerzum

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…