2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újra a csillagok útján!

Aki még nem tudná: a Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) rendszeresen szervez csillagnéző esti túrákat – avatott szakvezetéssel – a Budai-hegyekbe!

 

Még mindig van a Budai-hegységben olyan hely, ahol nem jártunk még csillagnézés céljából. A hegység egyik gyöngyszeme, a Nagyszénás még eddig nem szerepelt a listánkon, így a következő túránk célpontja lesz. Kicsit messze van, de a csodálatos környék, megéri az utazást.
A Szénás-hegycsoport Budapest mellett, Nagykovácsi határában terül el. Az egyedülálló természeti értékeket a gondosan megtervezett, 2,4 km hosszú tanösvényt végigjárva ismerhetjük meg.
Április 22-én, vasárnap lesz a séta a Nagyszénáson.Találkozunk 18.00-kor a 63-as BKV busz Nagykovácsi, Községháza megállójánál. (Utolsó előtti megálló) A 63-as busz Hűvösvölgyből indul. Menetidő kb. 20 perc. De körtúra lesz, nyugodtan lehet kocsival is érkezni!Innen a zöld túrajelzésen megyünk fel a tanösvényhez.
A zöld jelzésről áttérünk a kék jelzésre, és a Nagyszénás északi oldalán, a hegy mögött végigsétálunk, majd a piros jelzésen felmegyünk a hegyre. Ekkor már sötét lesz. Innen gyönyörű a kilátás Nagykovácsi fényeire. Ha derült lesz az ég, megnézzük a tavaszi csillagképeket, mesélünk a hozzájuk fűződő legendákról is, majd a piros jelzésen lejövünk a hegyről, és itt távcsővel megmutatjuk a Vénuszt és a Marsot.
A táv kb. 6 km

Hozzatok zseblámpát, szóljatok barátaitoknak is!
Mindenkit szeretettel várok!
info: kerenyililla@gmail.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…