2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Szüreti Napokra készülnek Tokajban

Október első hétvégéjén rendezik meg a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat. A hagyományos szüretkezdő nagyrendezvényen idén is számos hegyaljai borászat vonul fel Tokaj sétálóutcájában, az ízletes fehérborok mellé pedig háromnapos programot szerveznek a városban.

 

A Szüreti Napok Tokaj-Hegyalja egyik legrégebbi rendezvénye. Az októberi programot az 1930-as évek óta tartják meg a borvidéken, ami hagyományosan a szüreti munkálatok kezdetét jelenti.

A háromnapos színes kavalkádban idén is a bor kap főszerepet, a város sétálóutcáján egy tucatnyi borászat kínálja legjobb nedűit. A neves cégek mellett pedig a kisebb, családi pincészetek is beköltöznek a városba, így a látogatók valóban végigkóstolhatják a vidék széles választékát. Sőt, idén egy újítással is készültek a szervezők, azok akik megvásárolják a látogatói jegyet, azok ráadásként tizenöt pincészetben tizenöt pohár bort kóstolhatnak meg. A rendezvényre érkezők a főtéren és a sétálóutcában való kóstolás mellett pedig végigjárhatják a Tokaji Borkörutat is, amiben öt helyszínen tizenegy pincészettel ismerkedhetnek meg.

Színes programokkal is várják a vendégeket október első hétvégéjén Tokajban. A szervezők célja az volt, hogy a fiataltól az idősebb generációig mindenki megtalálja a neki tetsző produkciót a város főterén felállított Fesztiválszínpadon. Fellépnek az X-Faktor sztárjai (Takács Nicholas, Vastag Tamás és Wolf Kati), koncertet ad a Maszkura és a Tücsökraj, de Kovács Kati és Poór Péter is a tokaji deszkákon énekel a számos, jórészt hegyaljai hagyományőrző csoportok mellett. Az alternatív programok között pedig a rockszínpad koncertjeitől kezdve a BMX freestyle versenyen és a színházi előadáson át egészen az egykori Rákóczi-vár látogatásáig válogathatnak az érdeklődők. Utóbbi azért is érdekes lehet, mert a Bodrog túlpartjára érkező vendégek kipróbálhatják akár régészkedés rejtélyeit is szakértő segítséggel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek