2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Kazincbarcika Díszpolgára lett Dr. Erdei Sándor

Pénteken a város képviselő-testülete és az élő televíziós közvetítésnek köszönhetően több ezer érdeklődő barcikai előtt vette át Díszpolgári kitüntetését Dr. Erdei Sándor felnőtt háziorvos.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának rendelete alapján a Kazincbarcika Város Díszpolgára kitüntető cím – a város legnagyobb erkölcsi elismerése – azoknak a személyeknek adományozható, akik a város gazdasági, társadalmi, tudományos és művészeti életében maradandót alkottak. Egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az egyetemes haladás, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva ezzel – közvetlenül, vagy közvetve – a város fejlődéséhez, jó hírének, elismertségének növeléséhez.

2011-ben a Kazincbarcika Város Díszpolgára kitüntető címmel járó díszpolgári oklevelet és igazolványt Dr. Erdei Sándor felnőtt háziorvos vette át Szitka Péter polgármestertől a város képviselő-testületének vastapsa mellett.

40 éve a „köz”-ért

Dr. Erdei Sándor felnőtt háziorvos immár 40 éve a betegek legnagyobb megelégedettségére végzi gyógyító tevékenységét Kazincbarcikán. Mindig komolyan vette, hogy az orvos nemcsak gyógyít, hanem nevel is. Ennek köszönhetően 1979-től 1990-ig a Kazincbarcikai Telefondoktor Szolgálat vezetője volt, majd 1996-98 között a helyi rádió egészségügyi rovatát szerkesztette, mely elnyerte a Soros Alapítvány támogatását. 1996-tól, mint kollegiális orvos-vezető hangolja össze munkatársai tevékenységét. Szakmailag és emberileg is nagy teherbírású, megbízható, lelkiismeretes. A betegek emberi méltóságát mindenkor tiszteletben tartja, tapintatossága példaértékű.

Az elesettek segítője

Dr. Erdei Sándorról köztudott a városban, hogy gyógyító munkája mellett az emberi kapcsolatokra is nagy hangsúlyt helyez. Különös affinitása van nemcsak a testi-lelki betegségben szenvedők, hanem a szociálisan hátrányos helyzetben élők, a hajléktalanok, az „elesettek” felkarolására. Így évek óta segíti a Szociális Szolgáltató Központ munkáját a hajléktalan ellátás területén, rehabilitálja és utógondozza a súlyos betegségen vagy műtéten átesett fedélnélkülieket.

Aktívan támogatja a város otthonápolási szolgálatát és a hospice ellátást, nem kis részt vállalva abban, hogy ez a szomorú, de nagyon fontos szolgáltatás elnyerje azt az elismerést, mely megilleti.

Dr. Erdei Sándor kiemelkedően végzett szakmai és közéleti tevékenysége miatt méltán lett Kazincbarcika Város Díszpolgára.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek