2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Színház a Hegyalján: Hobó és Woody Allen a tokaji teátrumban

Tokaj (2010.07.07.) – Július közepén újra vendégek tízezrei lepik el Tokaj városát. Július 14. és 18. között már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Hegyalja Fesztivált, amihez a tavalyi évhez hasonlóan a Paulay Ede Színház is csatlakozott. Idén Hobó és egy Woody Allen művei alapján írt színdarab a „külsős fesztiválprogram”.

Földes László a tavaly októberben megjelent lemezének színpadi anyagát, a Circus Hungaricust viszi el Tokajba. Hobó Madarász Gáborral közösen dolgozott a szólóalbumon, amin a tőle megszokott őszinteséggel találkozhat a hallgató. A hatodik évtizedét is átlépő sokoldalú művész ezen az albumon nem külső irodalmi szövegekből merít, hanem saját prózai írásait tárja közönsége elé. Az egyik zenei szaklap kritikusa „a jövő iskolai tananyagának” nevezte a Circus Hungaricust, amiből a mai publikum is vehet néhány órát július 16-án, pénteken este hét órától. (A belépő ára 2 000 Ft, Hegyalja fesztivál bérlettel 1 500.)

Másnap Woody Allen szellemét idézik meg a Paulay Ede Színházban. A tokaji teátrumban nem sötét szeánszot, hanem egy színdarabot mutatnak be Manhattan címmel.
Az előadó Sas-Kokas Produkció egy tavaly alakult öttagú társulat. Közülük csak egy tag végzett színész, de a többiek is rendelkeznek több éves amatőr színjátszási gyakorlattal. A Manhattan, mint színpadi produkció története pedig alapvetően Woody Allen: Játszd újra Sam! című filmjében gyökerezik, amit kissé átdolgoztak a társulat tagjai. Az Oscar-díjas amerikai rendező több művét is belegyúrták a színdarabba, ezzel sikerül továbbfokozni a Woody Allen-től megszokott sajátos humort és látásmódot. A történet abszolút időtálló és kortalan, a múltban, a jelenben és a jövőben egyaránt játszódhat, és a mindig aktuális férfi-nő viszonyt boncolgatja.
A darab premierje tavaly volt Nyíregyházán, ahol a nagy sikerre való tekintettel a két teltházas bemutatót még két előadás követte. Tokaj után Budapesten is bemutatják több helyszínen, de a várhatóan több vidéki városba is eljut majd. (A belépő ára 1 200 Ft.)

Földes László Hobo: Circus Hungaricus
2010. július 16., péntek – 19 óra

Opera buffa áriákkal, álságokkal, átveréssel és világszámokkal. A Budapesti Kamaraszínház és a Csokonai Színház közös előadása.

Előadja: Földes László Hobo
Asszisztens: Sóvágó Csaba
Ügyelő: Sárkány Gyula
A zenei felvételen szerepelnek:
Madarász Gábor, Kovács Barnabás, Sántha Gábor, Nemes Zoltán, Hoffer Péter, Rúzsa Magdi
Zeneszerző: Madarász Gábor
Díszlet- és jelmeztervező: Ondraschek Péter
Rendező: Vidnyánszky Attila

Belépőjegy: 2000Ft – Hegyalja Fesztivál bérlettel: 1500Ft

Manhattan
2010. július 17., szombat – 19 óra

Romantikus vígjáték Woody Allen művei alapján.

Szereposztás:
Sas Zoltán
Vécsei Szilvia
Kokas Róbert
Bartalis Blandina

Belépő: 1200 Ft

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek