2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sajtóközlemény a XVI. Országos Kácsi Vadfőző Versenyre

Kácson június 13-án ismét megrendezi az önkormányzat a vadfőző versenyt, mely idén a tizenhatodik lesz. A település életében hagyományossá vált a verseny, mely az idén is egész napos kulturális programokkal, szórakoztató műsorokkal várja az egész országból a résztevőket, a sportpályára látogatókat. A kácsiak a rendezvényt nemcsak a vadhús, hanem a vadászok ünnepének is szánják.
A település önkormányzata hónapok óta szervezi a vadfőző versenyt, melyre az első Falusi Házi Sütemények Versenyét is meghirdették, a bemutatóval és kóstolással együtt. Helyszín az idén is sportpálya lesz.

A versenyen bárki, baráti társaságok, vadásztársaságok, közösségek is indulhatnak a szabadtéri vadfőző tudományuk megmutatása érdekében. A zsűri kérése, hogy csak vadból készült ételeket versenyeztessenek. A korábbi évek versenyeihez hasonló, szinte változatlan a verseny szabálya. Most is lehet vadhúst igényelni a rendezőktől.

A zsűrit a asztronómiai szövetség és a Szabadtűzi Lovagrend neves és Zsűri vizsgát tett szakemberei alkotják és a következő szempontok alapján fognak értékelni:

A versenyző megjelenése, higiénia munka közben, technológiai fegyelem, munkaszervezés; Illat, zamat, íz, ízek-harmóniája; merészség, kreativitás; összbenyomás, tálalás, étel díszítés, oda illő anyagokkal. Külön pontokat lehet elérni a sátor és környékének tájjellegű feldíszítésével.

Az önkormányzat szeretettel vár mindenkit a XVI. Országos Kácsi Vadfőző Versenyre versenyzőként, nézőként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek