2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Bakonyai edzés

HIDEG RALLY TEAM – Bakonya Kupa 2015
Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

A Hideg Krisztián-Kerék István duó is leadta nevezését a június 6-7-ei Bakonya Kupán, a licencesek között. A páros a horvátországi kitérő után most hajtotta meg újra a Mitsubishi Lancer Evo IX-est, ám az eredmény – a tesztjelleg ellenére – most sem maradt el. Hidegék a nagy abszolútban és a licences kategóriában is a 2. helyen végeztek a Rally Sprint Bajnokság déli régiójának 3. fordulóján.

Hideg Krisztián: Régen mentünk már a horvát Opatija Rallyen, s habár tervben volt az Azori-szigeteki EB futam, sajnos mégsem állt össze úgy a kép, hogy el tudtunk volna indulni azon a versenyen. Kapva kaptunk tehát az alkalmon, s az utolsó pillanatban beneveztünk a Bakonya Kupára, ami a Rally Sprint Bajnokság déli régiójának 3. állomása volt.
Nem akartunk nagyon kiesni a ritmusból, s emellett szerettük volna a Mitsubishi minél több beállítási alternatíváját kipróbálni – ehhez pedig a legjobb lehetőséget nyújtotta a június 6-7-ei derbi. Többször is versenyeztünk már Bakonyán, és nagyon szeretjük, hogy nagyon jó kis társaság, családias légkör jellemzi az egész sporteseményt.
Sprint jelleggel, egymás után 6 gyorsasági szakaszt kellett teljesítenünk. Hiába próbálgattunk azonban minden körben más beállítást, másodpercre azonos időket autóztunk minden egyes gyorson. Úgy érzem, lehettünk volna még gyorsabbak is, de a vasárnap most nem az én napom volt. Ranga Lacival szemben nem tudtuk felvenni a kesztyűt, így a nagy abszolútban és a licences kategóriában is a 2. helyen végeztünk – viszont ennek az eredménynek is nagyon örülünk!

Kerék István: Ismét egy klassz versenyhétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Az autó tökéletesen működött, több beállítást is kipróbálhattunk rajta, ami megmutatta, hogy jó irányba haladtunk már eddig is a taktikánkkal. Magunkhoz képest ugyanis nem sokat tudtunk gyorsulni, mind a 6 alkalommal 1,5-2 másodpercen belül volt az időeredményünk a szakaszok végén. A többiek eredményéhez azonban felesleges volt mérni a miénket, hiszen más kondíciójú kocsikkal indultunk a futamon, nem volt reális hasonlítási alap. A jó hangulatért és a tapasztalatokért azonban már megérte ismét ellátogatni erre a versenyhelyszínre!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…