2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Összefogással a gyermekek mosolyáért

A rendkívüli összefogás első állomásának rendezvénye, melynek egyetlen célja, a gyermekek mosolya. Ma Magyarországon, több ezer gyermek él a létminimum alatt, melynek hatalmas százaléka éhezik. A testi és lelki megterhelés azonban számtalan gyermeknek nem szegi kedvét, és a nehéz körülmények ellenére is küzdenek, tanulnak.

Annak ellenére, hogy éheznek, fáznak, és a jövő számukra még kiismerhetetlenebb. Tóth Kata a Köztársaság téri Ételosztók vezetője ezért Parasznyára látogat 2017. június 10-én, hogy adományaival segítse a térségben élőket. A tartós élelmiszer mellett ruhaneműkkel, és az életvitelt megkönnyítő konyhai, és tisztálkodási felszerelésekkel is megrakott autója abban a hitben érkezik majd, hogy megmutassa, segítséggel minden helyzet megoldható.

Megmutatjuk, milyen nyaralni

Az akcióval hagyományt kívánnak teremteni a leszakadó térségek felzárkóztatásának elősegítésére, melynek elsődleges útja a gyermekek jutalmazása. Épp ezért, a jól teljesítő gyermekeket Budapestre szállítják, hogy ott, befogadó családoknál pár napot nyaralhassanak. Bepillantást nyerve egy szebb, és élhetőbb élet mindennapjaiba. A hagyományteremtő nyaraltatás célja, a kikapcsolódáson felül nem más, mint felébreszteni a gyermekek vágyát, hogy akarják és érjék el az álmaikat. Erőt adva ezzel, megmutatva, hogy van kiút, van esély, és van jövő a mélyszegénységben élő gyermekek számára is. A nyaraltatás lehetőségét hagyományteremtői szándékkal, először kezdi meg a Köztársaság téri Ételosztók csoportja, így ennek életben tartásához jelenleg is szponzorokat keresnek.  

A Rendezvény időpontja: 2017. június 10. 11 órától
Helyszín: Parasznya, Baross akna sportpálya
Programok: Korán reggel Horváth Jánosné polgármester asszony felajánlása által disznóvágás, előkészítés és sütés.
11 óra: A polgármester asszony köszöntője
11.10 Tóth Kata a Köztársaság téri Ételosztók csoport vezetőjének köszöntője.
11.20 További közös főzés a szülőkkel, az együtt előkészített alapanyagokból, közben az életükre hatással bíró problémák átbeszélése.
Gyermekprogramok: lufi fújó verseny, kötélhúzás, ügyességi játékok, rajzolás
13.30 Eredményhirdetés, díjak átadása
14.00 A közösen elkészített, bőséges ebéd elfogyasztása.
15.00 Adományosztás, kötetlen programok, beszélgetés, zene és tánc

Az akcióban résztvevői, illetve támogatói: Parasznyai Önkormányzat, a Köztársaság téri Ételosztók csapata, az Anyák az Anyákért Alapítvány, és sok lelkes civil támogató.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …