2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

A DK és a Liberálisok tudomásul veszik a fideszes alpolgármester lemondását

A Demokratikus Koalíció és Magyar Liberális Párt képviselői tudomásul vesszük, hogy a Rákospalotai Képviselő-testület keddi ülésének végén dr. Pintér Gábor, a Fidesz alpolgármestere és frakcióvezetője váratlanul lemondott képviselői mandátumáról. Pintér Gábort kompromisszumkész vezetőnek ismertük meg, aki aktív részese volt a kerületet működtető együttműködésnek. A lemondás mögött lelkiismereti okok húzódhatnak meg, ugyanis kedden a Fidesz-frakció áterőltetett a testületen egy olyan indítványt, amivel kapcsolatban a jegyző is észrevételezte a „korrupciós kockázatot”. Pintér lemondása alpolgármesteri megbízatásának megszűnését is eredményezi, mert főállású alpolgármester csak képviselő lehet. A testületi erőviszonyokat a lemondás nem befolyásolja, mert Pintér Gábor a Fidesz-KDNP listájáról jutott mandátumhoz.

A Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt egyúttal reméli, hogy a viharos testületi ülés, az előre egyeztetettekkel ellentétes szavazások, Pintér Gábor lemondása és a Fidesz-frakció kivonulása nem jelenti azt, hogy a Fidesz a pártpolitikát a kerület érdekei elé helyezi, és fel kívánja rúgni a kerület működését évek óta sikeresen garantáló együttműködést.

Legárd Krisztián, a XV. kerületi DK-RÁTE-Liberálisok Frakció vezetője

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője

dr. Matlák Gábor, a Liberálisok budapesti alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…