2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Michel Bouvet grafikusművész tart tárlatvezetést a Pécsi Galériában

A FIESTA GRÁFICA című kiállítás párizsi kurátora, Michel Bouvet grafikusművész tart tárlatvezetést december 9-én a Pécsi Galériában.

 

A francia Michel Bouvet először 25 évvel ezelőtt mutatkozott be a Pécsi Galériában, majd 2018-ban nyílt kiállítása, Nem csak Párizs! címmel.

Bouvet világszinten is a plakátművészet kiemelkedő alakja, a Nemzetközi Grafikai Szövetség tagja, számos nemzetközi grafikai biennále díjazottja, grafikai kiállítások gyakori zsűritagja. Fő profilja a színházplakátok, valamint fesztiválok és kiállítások arculatának tervezése. Egyéni grafikai stílusa jól felismerhetővé és megkülönböztethetővé teszi munkáit.

30 éve rendszeresen dolgozik a latin-amerikai országokban kiállítások kurátoraként vagy zsűrijében.  A FIESTA GRÁFICA kiállítást először a párizsi Latin-Amerika Házban szervezte meg 2019-ben, a tárlat innen érkezett a Pécsi Galériába szeptember elején.

 

A kiállításon – az országban elsőként – látható kilenc latin-amerikai ország (Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay) grafikusművészeinek mintegy 180 alkotása!

 

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

 

Michael Bouvet december 9-én 17:00 és 18:00 órai kezdéssel tart kurátori tárlatvezetést.

 

A kiállítás meghosszabbítva, december 12-ig látogatható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

ZSOLNAY ÖRÖKSÉGKEZELŐ NKFT. PROGRAMAJÁNLÓ             január 24–31.   Mi dolgunk a világon? Vörösmarty versszínházi est …

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum