2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Michel Bouvet grafikusművész tart tárlatvezetést a Pécsi Galériában

A FIESTA GRÁFICA című kiállítás párizsi kurátora, Michel Bouvet grafikusművész tart tárlatvezetést december 9-én a Pécsi Galériában.

 

A francia Michel Bouvet először 25 évvel ezelőtt mutatkozott be a Pécsi Galériában, majd 2018-ban nyílt kiállítása, Nem csak Párizs! címmel.

Bouvet világszinten is a plakátművészet kiemelkedő alakja, a Nemzetközi Grafikai Szövetség tagja, számos nemzetközi grafikai biennále díjazottja, grafikai kiállítások gyakori zsűritagja. Fő profilja a színházplakátok, valamint fesztiválok és kiállítások arculatának tervezése. Egyéni grafikai stílusa jól felismerhetővé és megkülönböztethetővé teszi munkáit.

30 éve rendszeresen dolgozik a latin-amerikai országokban kiállítások kurátoraként vagy zsűrijében.  A FIESTA GRÁFICA kiállítást először a párizsi Latin-Amerika Házban szervezte meg 2019-ben, a tárlat innen érkezett a Pécsi Galériába szeptember elején.

 

A kiállításon – az országban elsőként – látható kilenc latin-amerikai ország (Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay) grafikusművészeinek mintegy 180 alkotása!

 

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

 

Michael Bouvet december 9-én 17:00 és 18:00 órai kezdéssel tart kurátori tárlatvezetést.

 

A kiállítás meghosszabbítva, december 12-ig látogatható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …