2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Mestervacsora a Calimeraban

Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és környéke régió mestervacsorája
Négy mesterszakács tiszteletére rendezi meg a régiós elnökség első alkalommal ezt a jeles gasztronómiai eseményt. A mesterszakácsok: Mátyás Rudolf, Kandik Ferenc, Juhász Csongor, Kuli László

Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és környéke régiója azoknak a területükhöz tartózó mesterszakácsoknak a tiszteletére, akik már nem aktív szakemberek ünnepi díszétkezést szervez. A vacsorát 2012. november 10.-én Miskolctapolcán a Calimera Wellness és Konferencia Hotelben**** bonyolítja, ahová várja azokat a vendégeket, akik a mestervacsora gasztronómiai ínyencségeit szeretnék megkóstolni.
Akik tiszteletére a vacsorát szervezi a régiós szervezet:

Mátyás Rudolf mesterszakács    Világkupagyőztes, Oscar-, és Venesz-díjas
Kandik Ferenc mesterszakács    Venesz-díjas, a MNGSZ követe
Juhász Csongor mesterszakács  Schnitta Sámuel díjas           
Kuli László mesterszakács

A kollégák mindegyike Miskolc városhoz kötődő szakmai múlttal rendelkezik, ebben a városban tanulták a mesterségüket elődeiktől, itt gyakorolták, fejlesztették tudásukat, ami ugyancsak ebben a városban fejeződött be.

Munkájukkal a helyi és Miskolcra látogató vendégek ezrei ismerkedtek meg, fogyaszthatták az általuk elkészített ételeket. Mindannyiuk a határainkon túl is megismerhette Miskolc város nevét, amikor sok európai és más földrész országaiban, városaiban tették mindennapi munkájukkal a vendégek asztalára a magyar-, benne a miskolci ízeket is.

Ezt a mestervacsorát egy első alkalomnak szervezi az MNGSZ Miskolc és környéke régiója, amit reményeink szerint több fog még követni, amikor is a többi mesterszakácsaink előtt is tiszteleghetnek az utódok, az általuk készített ételsorokkal.

November 10.-én a Calimera Hotelben 6-8 személyes kör asztalok mellé várjuk a vendégeket, akik a hamarosan elkészülő ételsort, a Dunántúl Hiltopp Neszmély borászatának boraival párosítva fogyaszthatják majd el. A vacsorához az előbb említett borászat vezetője Kamocsay Ákos ajánlja az ételekhez illő borokat, aki 1997.-ben Angliában majd két évvel később Magyarországon is az év bortermelője kitüntető címet kapta meg.

A tervezett ételsor:  

Libamáj terrine
Zöldfűszeres tatárgolyó
Juh gomolyával, aszalt paradicsommal töltött jérce mignon
Saláta ikebanával, mézes, gyömbéres, citrusos öntettel
Dupla erőleves füstölt marhanyelves maceszgombóccal
Borjúpaprikás újragondolva tejfölös derelyével
Som szorbet
Vargányával burkolt sertés szűzpecsenye saját hálójában bújtatva kecskesajtos puliszkával, borókás tócsnival, zöldség szalmával, demi-glace mártással
Csokoládé kráter muskotályos, diós lekvárral

A vacsora ára személyenként 9.000.-Ft, asztalfoglalás a Calimera Hotelben és a MNGSZ Miskolc és környéke régió egtmiskolc@gmail.com címen lehetséges.

Várjuk a Miskolci Mesterek Vacsorájára !

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek