2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Méltó megemlékezés augusztus 20-án Pécsett

Sokszínű, ugyanakkor a vírushelyzet miatt korlátozott létszámú ünnepségre várja a látogatókat a Zsolnay Örökségkezelő NKft. augusztus 20-án, a pécsi belvárosban.

 A bensőséges hangulatú ünnepség 17 órakor kezdődik a Magtár Látogatóközpont Dísztermében. A közel egy órás program fókuszában a kenyér és a kenyérhez kötődő népszokások állnak. Köszöntőt mond Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere, a kenyeret megáldja Kajtár Edvárd atya. Az ünnepségen közreműködik a magyar népzene és népi hangszerek avatott ismerője, a Zengő együttes; konferanszként pedig a „Fölszállott a páva” népzene és néptánc tehetségkutató versenyből megismert Kőhidi Mátét láthatjuk.

Az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációval vehetnek részt az ünnepségen, amit a latogato@zsn.hu címen tehetnek meg.

 

18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Székesegyházban, majd 19.30-tól hallható az Ünnepi Díszhangverseny a Dóm téren, a Pannon Filharmonikusok előadásában. Az ingyenes koncert előtt köszöntő beszédet mond Péterffy Attila, Pécs polgármestere. A hangversenyen többek között népszerű Kodály és Erkel darabok csendülnek fel, Bogányi Tibor vezényletével és Bősze Ádám konferálásával.

Az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációval vehetnek részt a hangversenyen, amit a www.jegymester.hu oldalon, vagy személyesen a Kodály Központ jegypénztárában tehetnek meg.

 

Este 21.00-tól látványos fényfestés színesíti a Szent István teret.

 

A programok mellett a Sétatéri esték keretében ízletes ételek és borok, valamint kézműves portékák vására várja az érdeklődőket a Sétatéren.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…