2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Magbörze felhívás – Észak-Magyarországi FÖLD NAPI Bio- és Helyi termék Seregszemle

Magbörze felhívás – Észak-Magyarországi FÖLD NAPI Bio- és Helyi termék Seregszemle

FELHÍVÁS MAGBÖRZÉN VALÓ RÉSZVÉTELRE

MAGBÖRZE – vetőmagok csereberéje, hobbikertészek és érdeklődők számára

Hozza magával saját vetőmagjait, és cserélje el másokéra!
Várjuk azon kertészkedőket, akik saját termesztésű növényeik magjait szívesen mutatnák be és csere-berélnék egymás közt!

Helyszín: a miskolci Technika Házánál (Görgey u. 5.)
Időpont: 2013. április 20., szombat, 10.00 – 14.00

MIÉRT? Az élelmiszer-önellátás egyik fontos eleme a helyi tájfajták megőrzése, ehhez pedig első lépés a megfelelő vetőmagok „beszerzése”. A régi magyar fajtákról tudható, hogy ökológiai módszerekkel művelt kertekben jól működő magok, nem igényelnek vegyszerezést, jól bírják a helyi talajt és mikroklímát. Mindenkit arra buzdítunk, hogy saját kiskertjében saját szaporítóanyaggal, régi tájfajtákkal és ökológiai szemlélettel folytassa a termelést.

MIT? Rendezvényünk célja a saját gyűjtésű-szedésű magok, továbbá palánták, dugványok elcserélése a résztvevők között. A hozott magvak ne legyenek a „gyári” csávázottak, drazsírozottak, sem genetikailag módosítottak. Kicsi, minta-mennyiségek csereberéjére gondoltunk.

KIKNEK? Kikre számítunk? Helyi gazdákra, biogazdálkodókra, hobbikertészekre, ökológiailag érzékeny, környezettudatos emberekre. Azokat várjuk, akiknek több vetőmagja, palántája van, mint amit idén el tud használni, van egy-két elfeledett régi zöldségfajtája, szüksége van még néhány fajtára, esetleg nincs vetőmagja, de kertészkedne, vagy csak érdekli a sokféleség, az fenntartható, ökologikus gazdálkodás…

HOGYAN? A megjelenés a regisztráló kertészkedőknek díjtalan! Kérjük, jelezze részvételi szándékát az alábbi elérhetőségek egyikén keresztül: Tel.: 30/374-5465, E-mail: emff.alapitvany@upcmail.hu, Postán: ÉMFF Alapítvány 3530 Miskolc, Széchenyi u. 54. Jöjjön el április 20-án 10 órára a Technika Házába, cseréljen vetőmagokat és tapasztalatokat a magfogás technikáit, a tájfajták előnyeit illetően!

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

Szervező:

Tel.: 30/374-546
E-mail: emff.alapitvany@upcmail.hu

A projekt megvalósítással a helyi közösségek bevonásával megvalósuló helyi identitást erősítő a vidéki közösségek erősítését szolgáló mezőgazdasági, kulturális, gasztronómiai seregszemle kerül megrendezésre, amely segíti a magyar vidékről alkotott összkép javítását, segíti az Észak- Magyarországi Régión belüli térségek közti kapcsolatok elmélyítését, közösségi élményt nyújt és erősíti az összetartozást, segíti a térségek helyi termék előállításához kapcsolódó hagyományainak bemutatását. Bemutatkozási lehetőséget nyújtunk a Nemzeti Vidékfejlesztési Program és Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia, illetve a megvalósítást lehetővé tevő Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat bemutatására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum