2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Mezavató a Miskolc Renegades-nál

Április 21.-én, vasárnap kezdi el az idei nagypályás mérkőzéseit a Miskolci Renegades Amerikai Futball klub gárdája. A csapat új mezét, amelyben az idei szezonban szerepelnek majd,ünnepélyes keretek között mutatták be Miskolcon.

2011-óta, amikor megalakult a Renegades, ez az első olyan év, amikor a miskolci legénység saját jogon lép pályára.
A BAFC kupában olyan csapatokkal mérik majd össze erejüket, akik nem indulnak a hivatalos Divízió küzdelmekben.
– Az elmúlt éveket a csapat építésnek szenteltük, jelenleg 62 igazolt játékosunk van, akik mind a Junior, mind a Felnőtt versenyeken részt vehetnek – mondta Apjok Zoltán az egyesület elnöke. – A mostani kupa után ősszel a Junior Magyar bajnokságban és a Blue Ball-ban is megmérettetjük magunkat.
Miskolc városában az elmúlt években több amerikai futball csapat is létrejött, ezeket, csakúgy, mint a többi sportágat erejéhez mérten támogatja az önkormányzat.
– Nagyon fontos, hogy Miskolcon minden fiatal tudjon sportolni, és ehhez a város segítséget is nyújt – mondta dr. Kriza Ákos polgármester. – A hagyományosnak mondható sportágak, a foci, kézi és kosárlabda mellett a város forrásaiból más, kevésbé ismert, de népszerű sportágak is részesültek és részesülnek a jövőben is.
A Renegades meze a 2013-as szezonban arany színű, a játékosok tervei szerint minél több, a mezhez hasonló érmet is be tudnak majd gyűjteni.
Az első meccs 2013. április 21.-én, 14 órakor kezdődik a miskolci Ifi pályán.

A BAFC-kupa menetrendje:

Április 21. Miskolc Renegades – Budapest Eagles, Miskolc, Ifjúsági pálya (József utca), 14.00
Május 18. Miskolc Renegades – Győr Sharks, Miskolc, Ifjúsági pálya, 14.00
Május 25. Fehérvár Enthroners – Miskolc Renegades, Székesfehérvár
Június 15. Elődöntő, Isaszeg
Június 29. Döntő, Budapest

Fotó: Bodnár Enikő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek