2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Ma startol a KOLORFESZTIVÁL!

Kazincbarcika – Augusztus 8-án kezdődik Kazincbarcika és környéke legnagyobb kulturális attrakciója, a II. Kolorfesztivál.

A 22 napon át tartó eseménysorozaton számtalan zenei stílus, képzőművészeti esemény, tánc- és színházi produkció, kulináris élmény keveredik a város és a térség több pontján.
A színes forgatag idén is nagyszerű programokat kínál kiemelkedő művészeti élményekkel, meglepő utcai akciókkal, falfestésekkel, vagy csak éppen felhőtlen szórakozással bulizással.
Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere az esemény kapcsán így köszönti a látogatókat:
– Ha azt mondom Millenniumi Kerék, Önök azt felelik: London. Az Eiffel-toronyra azonnal rávágják: Párizs! Ha itthoni példákat hozok – cívisváros, a vizek városa, a fürdőváros, a nyitott kapuk városa, a bor városa –, már sorolják is: Debrecen, Tata, Eger, Miskolc, Villány. Ha azt mondom, Kolorcity, remélem, Önök már tudják a szlogent: Kazincbarcika, a színes város! Településünk néhány szomszédos önkormányzattal összefogva svájci források bevonásával új térségi márka építésébe kezdett.
A rendszerváltás utáni sztereotípiákat leküzdendő – miszerint Kazincbarcika egy a borsodi szürke iparvárosok közül – teljes fordulattal arra koncentrálunk, hogy megmutassuk: milyen sokszínű ez a szeglete hazánknak. A Bükk lankái által meghatározott természeti környezet szépségéhez tartalmat egyedi képzőművészeti és kommunikációs akciókkal, valamint egy összművészeti fesztivállal, a Kolorfesztivállal adunk.
Már a tavalyi I. Kolorfesztivál is zajos sikert aratott: soha nem látott tömegeket, fantasztikus hangulatú koncerteket és képzőművészeti kísérőrendezvények egész sorát hozta Kazincbarcikára és térségébe – mondta a polgármester előzetesen a rendezvénysorozatról.

Anna, Geszti és a fesztiváludvar

A II. Kolorfesztivál hivatalos nyitóceremóniája ma 17 órától lesz, majd ezt követően 19 órakor, a Fő téren veszi kezdetét a program Ekkor nyílik meg a VI. Barcikai Bormustra, majd az Anna & the Barbies, ezt követően pedig Geszti Péter és a Gringo Sztár szórakoztatja a közönséget.
A fesztiválnak azonban volt mínusz egyedik és nulladik napja is, amikor Dubicsányban a Fignár Fesztiváludvar már bevezette a jó hangulatot és a várhatóan zajos sikert. A korábbi évek hagyományait követve a fesztiváludvari események idén is csoportos kiállítással indultak; a 2014-es tárlaton E. Szabó István fotós-fotografikus, Hegedűs János grafikus, Fülöp Tibor kovácsművész, Kovács Gabriella szobrászművész, Telekes Balázs festőművész, Gergelyffy György fotós, a SHU csoport, valamint a Heszalaga Vizso, vagyis a Deák Művészeti Műhely alkotásai láthatóak.
A barcikai nagykövet

A fesztiválnak már nagykövete is van, méghozzá utazó…
Az elmúlt egy év alatt Kazincbarcika új szimbólumává vált unikornis a fesztivál kezdőnapján útra kelt, hazánk legnagyobb kulturális és zenei eseményére, az augusztus 11-étől 18-áig tartó Sziget Fesztiválra utazott. A műalkotás a várhatóan több mint 400 ezer embert vonzó, látogatócsúcsot döntő Sziget Fesztivál vendége lesz, ahol méltán képviseli majd színes városunkat és a Kolorcity-projektet.
A körforgalom tehát most megüresedett, de csak augusztus 19-éig, akkor újra hazautazik a színes egyszarvú, mely egyébként most egy internetes szavazáson is versenyben van a legszebb körforgalom címért. Szőke Gábor Miklós szobrászművész színes unikornisa a művész közreműködésével kerül ki a Szigetre, majd tér haza Kazincbarcikára. S sokáig nem is fog árválkodni, mert az idei fesztiválra egy újabb szoborral és meglepetés alkotással készülnek a szervezők.

Programok itt:http://www.kolorcity.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek