2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Laudato Si – Beer Miklós váci püspök az Ökopódiumon

Az Ökopolisz Alapítvány műhelybeszélgetés sorozatának következő témája Ferenc pápa ökológiai kiáltványa, a Laudato si’ – Áldott légy kezdetű pápai enciklika lesz. A nyilvános beszélgetés résztvevői BEER MIKLÓS, a váci egyházmegye püspöke és IKOTITY ISTVÁN, országgyűlési képviselő (LMP).

Moderátor: Gégény István

Helyszín: MagNet Közösségi Ház – Andrássy út 98., Budapest, 1062 (A Kodály Körönd közelében)
Időpont: 2015. szeptember 23. csütörtök 18.00

“A világmindenség egy tű hegyén egyensúlyoz”
Ferenc pápa néhány hónappal ezelőtt megrázó erejű ökológiai kiáltvánnyal fordult hozzánk, emberekhez: “Az idő, testvéreim, lejárni látszik; még nem tépjük szét egymást, de szétmarcangoljuk közös otthonunkat. A tudományos közösség mára ráébredt arra, amit a szegények már jó ideje mondanak: az ökoszisztémát károsodás, visszafordíthatatlan károsodás éri. A közjó szolgálata elfelejtődött. Amikor a tőke bálvánnyá válik, és ez vezérli az emberek döntéseit, amikor a pénz iránti mohó vágy uralkodik, az rombolja a társadalmat, megbélyegzi és rabszolgává teszi a férfi akat és nőket, rombolja a testvériséget, egymás ellen fordítja az embereket, és ahogy világosan látjuk, veszélybe sodorja közös otthonunkat, a Földet, amely mára szemétdombbá vált.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum