2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

László Lili Junior Prima díja és Benedek Miklós a Nemzet Színésze

A jelenlegi színházi helyzetben egyre kevesebb az alkalom a tisztán szakmai megmérettetésre, az állami kitüntetéseknél pedig a független területen alkotó művészek azok, akik dolgozzanak bármennyire is magas színvonalon, nem kaphatnak elismerést.

 

Ezért jelent számunkra különösen nagy örömet és ad hitet a további munkában, ha előadásainkat és alkotóközösségünk tagjait díjazzák.

László Lili Junior Prima díja büszkeség számunkra, hiszen Lili, aki 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea osztályában, már 2016 óta játszik az Orlai Produkció előadásaiban.

 

A Tapasztalt asszony és a Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka? ensemble előadásai mellett a Jaj, Nagyi! kettős epizódszerepében, és három előadás főszerepeiben csillogtatja meg kivételes játékkedvét és sokszínű tehetségét.

A Redőny Évájaként óriási utat jár be, amíg egy sodródó, az anyai elvárások szerint viselkedő, de derűs fiatal lányból férje által leuralt feleség, majd édesanya lesz, aki naivitása miatt kerül nehéz helyzetbe. Végül pedig, amikor a teljes szétesettség állapotába kerül, fia az, aki valamiféle reményt ad neki. Az előadás a Vidor Fesztiválon a legjobb kamara-előadás díját is megkapta.

A Redőnyt október 24-én és november 19-én nézhetik meg.

Ahogy szokták mondani: nagyot játszik A nulladik perc női főszerepében is. Georgette elvesztette gyermekét, és ez a tragédia újrakeretezte házasságát. Elbizonytalanodik a párkapcsolatban, de mindvégig tiszta marad, így ismét egymásra talál férj és feleség. László Lili egy szelíd, szeretetre vágyó, becsületes, a nehézségekből felállni képes, küzdeni tudó erős fiatal nőt mutat, miközben hatalmas érzelmi skálát játszik rendkívüli érettséggel és érzékenységgel.

A nulladik perc következő alkalmai: október 19., 20., 25. és november 22.

A Mezítláb a parkban Corie-ja maga a szertelenség, igazi romantikus és szabad lélek, aki friss feleségként keresi helyét ügyvédi foglalkozása miatt szabályok szerint élő ifjú férje mellett, és persze ott van még a mama is, akitől szeretne eltávolodni, önállósodni. Vígjátékról lévén szó, mindezek rendkívül komikus helyzetekben történnek meg hősnőnkkel, László Lili pedig mindezt könnyedén, tökéletes poentírozó képességgel és ritmusérzékkel oldja meg. Ez az előadás is fontos elismerésben részesült a Vidor Fesztiválon: a mamát játszó Kerekes Éva a legjobb női epizódalakítás díját kapta.

Az előadást legközelebb október 07-én, október 9-én, 21-én (ezen a napon 17 órakor!), november 3-án és 24-én játsszuk.

A nemrég a Nemzet Színészévé választott Benedek Miklós kivételes művészi pályáját nézőinknek nem kell bemutatni.

Megtisztelő számunkra, hogy olyan előadásainkban lépett színpadra, mint A nagy négyes, A folyón túl Itália, az Aranytó és a Heisenberg, hogy megrendezte nálunk a Riviérát. Óriási boldogság az Orlai Produkció alkotóközösségének, hogy ismét műsorra tűzhetjük Benedek Miklóssal, Gálvölgyi Jánossal és Egri Mártával a Hárman a padon című előadásunkat.

Legközelebb október 06-án október 13-án és 30-án, november 8-án, 15-én és 24-én láthatják a Hárman a padon a szívmeleg történetét.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek