2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Ezért mondtam fel

Pilz Olivér vagyok, a Tanítanék Mozgalom alapítója. Június elején letétbe helyeztem a felmondásomat, amelyet akkor terveztem érvényesíteni, ha elfogadják a státusztörvényt. A kormány ezek után szavazta meg a törvényt annak ellenére, hogy több tízezren tiltakoztak ellene, hiszen a státuszváltás még rosszabb helyzetbe hozza a pedagógusokat, és még jobban ellehetetleníti a gyerekek megfelelő színvonalú oktatását.

 

 

 

Ezért a múlt héten úgy döntöttem, hogy nem fogadom el a státuszváltást és fájó szívvel, de felmondok az iskolámban, és ott hagyom a pedagógusi pályát – reményeim szerint nem örökre. Közel három évtized során több száz, sőt több generációt (hiszen már régebbi diákjaim gyerekeit is tanítottam) is felneveltem már. Segítettem nekik, hogy sikeres érettségi vizsgát tegyenek, hogy később megállják a helyüket az egyetemeken is, és valóra válthassák elképzeléseiket.
Bár a tanítást ott hagyom, tovább fogok küzdeni a Tanítanék Mozgalommal az oktatásért. Az ősszel induló hálózatunkat fogom koordinálni, amit azért építünk, hogy gyökeres változást hozhassunk az oktatási rendszerben.

Látom, hogy mekkora a baj, milyen nagy a kimerültség és a motiválatlanság a tanárok körében – évek óta küzdünk, és mégis, egyre nagyobb kilátástalanság vesz minket körbe. Ebből a tapasztalatból fogok építkezni. Egy megoldás van: az ország teljes területén szükség van olyan csoportokra, akik megmozdulásokat szerveznek, akik segítenek felhangosítani az oktatásért elkötelezettek hangját, hogy még erősebben tudjunk kiállni egy nyitott, modern és esélyegyenlőségre alapuló rendszerért!

Eddig is a Tanítanék közössége volt az, ami igazán motivált a folytatásban – most is rád van szükségünk! Ahhoz, hogy úgy valósulhasson meg a hálózatépítés, ahogyan szeretnénk, arra kérünk, hogy támogasd a munkánkat akár csak pár ezer forinttal is! Minden adománnyal hozzájárulsz ahhoz, hogy egy összetartó, önmagáért kiállni képes országos hálózatot hozzunk létre.

Fotó: Ispán Zsófi

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …