2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
KUPIDÓ

KUPIDÓ

KUPIDÓKupidó-ez a neve annak szvingerklubnak, ahol Tasnádi István szerző legújabb darabja játszószik. A szvingerklub férfiak és nők, házaspárok és egyedülállóak intenzív szexuális együttlétjeik helyszíne estéről estére. Ahogy a kitalálója megfogalmazta a szvingelés felnőtt emberek által végzett, közös megegyezésen alapuló csoportos szex.

Tasnádi István író, rendező:
„Ami a felszín alatt van, az valami kíváncsiság, valami elégedetlenség, valami fajta olyan keresés, ami ezeket a párokat idehozza, nem akarják egymást elveszíteni, nem akarják egymást kijátszani, becsapni, és van bennük elég bátorság, hogy együtt végigjárjanak egy ilyen utat, ami számomra elég bizarr, de hogy ezek szerint ez egy létező éles stratégia.

Orlai Tibor producer:
„Ez egy nagyon aktuális, érdekes kérdés és sajnos ez egy fajta olyan mai korszellemnek megfelelő problémákat feszeget, miközben ez egy szatíra, tehát egy vidám, időnként kifigurázva azokat az embereket, akik ezt az életmódot választják.

Egy házaspár a feleség születésnapját egy swingerklubban ünnepli. A feleség azt hiszi, hogy ettől majd újra fellobbantja a vágyat a férjében, megjavul az, ami a házasságukban elromlott.
A férj szerepét Gazdag Tibor alakítja.

Gazdag Tibor  színművész:
„Látszólag nagyon felszínes emberről van szó egy felszínes menedzserről akinek nagyon jól megy a szakmája és nagyon beleolvad, nagyon simulékonyan beleolvad abba a világba ami körülveszi  a megélhetés, vagyis hát a lehetőségekért, a megélhetésért, az előrejutásért, a könyöklés tehát ahogy ezeket az embereket el tudjuk képzelni, hogy talán ilyenek, talán nem. De belül azért tele van kétséggel, tele van feszültséggel.

Egy este a szvingerklubban, a feleség, Für Anikó választása volt.

Für Anikó színművész:
„Egy kicsit visszakapja azt a férjét akibe ő beleszeretett, aki eleinte az övé volt …

„Én azt gondolom, hogy ez egy zsákutca, tehát valamiféle olyan fajta pótcselekvés, ami éppen csak növeli a problémát . Én nem nyilatkozhatom senki helyett, mivel ez az egy dobásunk van, mindenki úgy keresi a boldogságot ahogy akarja, az én véleményem tökéletesen ellenkezik ezzel, ami itt meg lett írva.

Merész témához nyúlt Tasnádi, amikor a szvingerklubok világába kalauzolja el a nézőket. Megoldás lehet-e egy házaspár kapcsolati problémáira a szabadszellemű, erotikus, dionüszoszi világban merítkezés vagy csak tovább süllyednek erkölcsileg.

Tasnádi István író, rendező:
„Mindenkinek, akinek kapcsolatban él, tudja, hogy annak a kapcsolatnak van szakaszai, vannak krízisei , és mindenkit nagyon foglalkoztat, az, hogy egy ilyen krízisből mi a kivezető út . Sokan választják az ilyen krízisben azt, hogy másokhoz fordulnak. Vigaszt, vagy új társat milyen az, amikor az ember nem becsapja a másikat, hanem azt mondja, figyelj bajban vagyunk, menjünk, valamit tegyünk együtt. Lehet ez egy párterápia, kapcsolati terápia nyilván ez a konszolidáltabb módja, de van aki azt mondja, hogy miért ne. Ha te erre vágysz, titokban erre vágysz és tőlem nem kapod meg azt és te ezért frusztrált vagy, rosszkedvű vagy az egész dolog kezd szétmorzsolódni és már nem emlékeztet az egykori önmagára ez a kapcsolat, lassan két idegenként lézengünk egymás mellett, akkor van aki ezt meglépi. Ez a pár, aki a darabomnak a főhőse, ezek meglépik. Más kérdés, hogy nem járnak jól. De ez már egy másik történet.  …

Hogy hogyan fogadja majd a Kupidót a színház rajongók tábora? Mennyire lesz prűd a magyar közönség a napjainkban egyre közismertebb szvingerezést bemutató előadással kapcsolatban? Ez hamarosan kiderül.

Orlai Tibor producer:
„Nyilván megosztó lesz, mert egyrészt ítéletet ad egy olyan emberekről, a kik a swinger klubbot használják mind szórakozási, kielégülési forma, másrészt pedig ennek elég sok közéleti vonatkozásai is van ennek az előadásnak tulajdonképpen arról, hogy a felső tízezer életmódjáról , és annak a gazdasági politikai döntésekre való kihatásáról is szól a dolog, meg hogy a kettő, hogy fonódik össze…

Tasnádi István Kupidó című darabját három társulat művészei az Orlai Produkciós Iroda támogatásával mutatják be a budapesti Iparművészeti Múzeumban.

 

freepress

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…