2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

Két fesztivál is színesíti az augusztust Pécsett

A nyár utolsó hónapja sok izgalmat hoz Pécsett: most debütál a Kodály Aperitif és visszatér a gyerekek kedvence, a Szamárfül Fesztivál! Emellett olyan pezsdítő koncertek várják a közönséget, mint a Barindogs vagy az Ed Philips & The Memphis Patrol!

Többnapos rendezvények:

A Kodály Aperitifen augusztus 18-22. között a kulturális csemegék mellett a gasztronómia is szerepet kap, megkóstolhatjuk például Szabi, a pék isteni olasz pizzáját! A Modern Art Orchestra olyan páratlan zenészekkel érkezik Pécsre, mint Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete-Kovács Kornél. De ugyancsak sztárparádé lesz az Az Vagy Nekem programon Hámori Gabival, Tompos Kátyával, Debreczeny Csabával és a Belmondo frontemberével, Czutor Zoltánnal, akik igazi „irodalmi ketrecharcot” ígérnek. A Pannon Filharmonikusok Rossini Gálával, augusztus 20-ai ünnepi műsorral és filmzenei csemegékkel készül.

 

Hatalmas nyárzáró mulatság várja gyerkőcöket az ország egyik legnagyobb ingyenes családi programján, a Szamárfül Fesztiválon! A Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27–29. között fellép többek között az Apacuka és Szalóki Ági, de lesznek Star Wars hősök, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, valamint 5 hektárnyi játék és móka!

 

 

További programok:

 

Augusztus 5-én nyílik Lucien Hervé és Rodolf Hervé fotókiállítása a Zsolnay Negyed m21 Galériájában.

 

Augusztus 7-én a Hild Kultudvar vendége a Swing Ladies, a három pécsi hölgy elröpít a 30’-as 40’-es évek Amerikájába, Frank Sinatra és A nagy Gatsby zenei világába!

 

A Pirogránit esték fényfestéssel színesített koncertjén augusztus 12-én a Cymbal Rush zenél a Zsolnay Negyedben. A formáció újító hangzásvilága az amerikai és ausztrál jazz, valamint a popzene hangzásvilágából táplálkozik, és provokatívan mozdít ki komfortzónánkból.

Ugyanitt augusztus 18-án, a Braindogs koncertjén Tom Waits zseniális számai, zenéje, őrülete elevenedik meg a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekesével, Ian Siegal-lal, Ripoff Raskolnikovval, Varga Líviusszal, Varga Lacával, Frenkkel és Nagy Szabolccsal.

Ugyancsak a Pirogránit esték keretében augusztus 26-án hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley legnagyobb slágereit az Ed Philips & The Memphis Patrol.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …