2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Kazincbarcika –Műfaji és tartalmi sokszínűség jellemzi a Borsodi Művészeti Fesztivál szombati napját, amikor öt helyszínen reggeltől-estig tartanak a programok.

Kazincbarcika –Műfaji és tartalmi sokszínűség jellemzi a Borsodi Művészeti Fesztivál szombati napját, amikor öt helyszínen reggeltől-estig tartanak a programok.

Élénk érdeklődés mellett zajlottak a pénteki BMF-es rendezvények: az elsőként megrendezett HBH Sörfesztiválon a házi habos nedűhöz hangulatos sramli zene és izgalmas gasztronómiai ínyencségek társultak. A család minden tagja számára kellemes és emlékezetes kikapcsolódást nyújtó fesztiválon a helyben előállított meggysört „Kazincbarcika hivatalos italá”-vá avatták. Az erről szóló tanúsítványt Klimon István alpolgármester nyújtotta át Lempocher Zsolt tulajdonosnak a fesztivál helyszínén.

 

A nap további négy eseménye közül a dédestapolcsányi Majális-parkban megrendezett Szerelmesek éjszakája is rendkívül eredetire sikerült. A gyönyörű természeti és épített környezetben Csézy dalai, fáklyák, mécsesek lángja és többek között tűzzsonglőrök bemutatója tette igazán romantikussá az éjszakát.

Szombaton ugyanezen a helyszínen gyerekprogramok várták már délelőtt 10 órától az érdeklődőket. Este középkori francia bohózatokból láthat előadást a közönség a Forrás Színház tolmácsolásában.

A dubicsányi Fignár Fesztivál Udvarban „Bor és művészet” címmel rendeznek programot, a kezdési időpont délután négy óra. Este hat órától a szendrői Kastélykertben a magyar instrumentális zene kiválósága St. Martin ad koncertet, hét órától pedig a barcikai Csónakázó-tónál az alternatív rockzenét játszó 30Y lép fel. A szombati nap legtradícionálisabb rendezvénye a Benkó Dixieland Band sajógalgóci koncertje a templom előtti téren. Az évtizedek óta óriási sikert arató programra 20 órakor különbusz indul Kazincbarcikáról.

A szervezők kora délutáni tájékoztatása szerint az időjárás előrejelzések estére kedvezőek, vagyis várhatóan valamennyi programot az eredeti helyszínen és időpontban tudják megrendezni.

További infó: www.egressy.hu, www.kvtv.hu, www.elmenyekvolgye.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…