2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kamabajnokság

Kamabajnokságot szervez június 12-re, péntekre (utolsó tanítási hét utolsó napjára) a Diósgyőri Gimnáziumba az Észak-Keleti Átjáró Egyesület. A rendezvényen féltucat meghívott miskolci tanintézmény diákcsapatai vesznek részt.

A kama, mint ismeretes, egy labdával játszott csapatsport, amely csak Miskolcon és környékén ismeretes (!), az egyesület kutatásai szerint nagyjából az 1950-es évektől fogva. A hetvenes-nyolcvanas évekig széles körben elterjedten játszották városszerte a fiatalok, iskolások, azóta viszont háttérbe szorult, eltűnőben van.
Az Észak-Keleti Átjáró kutatja is helytörténeti jelentősége miatt, és életben tartani, újra népszerűsíteni is igyekszik évek óta.
Lásd: http://utanamsracok.blogspot.hu/2015/04/utanam-sracok-kamazni-avagy-miskolci.html
Rövid időn belül önálló kamaegyesület alakul miskolci lokálpatrióták részvételével (e nemben a „világtörténelemben” az első).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek