2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Ír sztepptánc Ózdon

Ír sztepptánc Ózdon

Ír sztepptánc ÓzdonA Fővárosi Táncszínház szervezésében, a The Irish Dance Experience ír sztepptánc show Catherine Gallagher – Írország Nemzeti Bajnoka és sokszoros ír sztepptánc világbajnok – sztárszereplésével, egy nagyszabású 40 állomásos turné keretében 2010. május 15-én, szombaton Ózdra látogat.

A The Irish Dance Experience egy a maga nemében teljesen egyedülálló, és különleges produkció – lélegzetelállító szólókkal és szenzációs élőzenei kísérettel – nem is csoda, hogy eddig minden fellépésünk óriási sikert aratott a nézők körében. Nagyon bízunk abban, hogy ez Ózdon sem lesz másképp.

Szeretnénk, ha minden táncművészet, és kultúra iránt érdeklődő környékbeli tudomást szerezhetne a produkcióról, ezért arra szeretnénk kérni Önöket, segítsenek nekünk abban, hogy az előadással kapcsolatos információkat megjelentetik a honlapjukon, a rendezvénynaptárukon belül egyaránt.

 

Az előadás helyszíne: Ózd, ÓMI Városi Művelődési Központ „Olvasó”

Időpont: 2010. május 15-én, szombat 19 óra.

Ír sztepptánc Ózdon

 

 


 

 

„Úgy érzem, a közönség fiatal, új arcokat és lábakat keres az ír tánc produkciók világában. Michel Flatley, Jean Butler és Colin Dunne nagyon tehetséges táncosok, akik inspiráltak engem, de most már itt az ideje, hogy megmutathassam a világnak saját kreatív képességeimet”.

/Catherine Gallagher/

 

Ír sztepptánc ÓzdonThe Irish Dance Experience

A The Irish Dance Experience az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen őstehetséget tudhatunk magunk mellett, aki megálmodta, és színpadra vitte ezt a fantasztikus, egész estés ír sztepptánc show-t.

A The Irish Dance Experience egy új, különleges színfolt az ír tánc és a teljes táncművészet világában egyaránt, melyet fergeteges zene kísér, ezzel is gyönyörködtetve a közönséget. A produkciót nézve átélhetjük az autentikus ír tánc varázsát, Catherine izgalmas és újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiái minden alkalommal ámulatba ejtik a közönséget.

Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával, ami a show és a professzionális ír tánc alapja. Mindezektől az ember hátán valósággal végigfut a hideg!

Catherine dinamikus, lélegzetelállító szólókat táncol. Az ír táncnak e színpadi változatában elképzeléseit olyan invenciózus koreográfiában valósítja meg, amelyet még senki sem látott, és amelytől az embernek a szó szoros – és persze pozitív – értelmében leesik az álla.

„Régebben nagyon sok produkció használt fel kelta legendákat és mítoszokat, én azonban úgy gondolom, hogy ezzel csak összezavarják a nézőket, és mindig eltérnek a történettől. Nem akarok történelemórát tartani a közönségemnek. Inkább azt szeretném, hogy megtapasztalják az ír tánc valódi mélységeit, és érzékeljék, hogy ez egy erőteljes és dinamikus művészi kifejezésmód!”

/Catherine Gallagher/

 

Ír sztepptánc Ózdon Ír sztepptánc Ózdon

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek