2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Húsvéti sokadalom a Diósgyőri várban

HÚSVÉTI  SOKADALOM A DIÓSGYŐRI VÁRBAN

2017. április 16-17. 9-18 óráig
Táncház, kisállat simogató, játszóház, mesterségbemutatók, kézműves foglalkozások – egész napos kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak

A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és finomságok várják az ide érkezőket.

Az alsó várudvarban kisállat simogató lesz bárányokkal, kacsákkal, nyulakkal, kecskegidákkal, mangalica malacokkal. Az interaktív foglalkozásokon a kicsik játszva megismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal, az állattartó gazdák mindennapjaival.
A Pásztorka játszóházban hagyományőrző népi játékok és interaktív feladatok várják a gyerekeket. Ki lehet próbálni a csúzlizó várat, az állat árnyék felismerő táblát, a lábnyom párosítót, a patkó célba dobást, a hordó lovaglást, vagy a tanya építő játékot.
Itt lesz a Csender Zenekar, valamint a Tardi Pávakör Népi Hagyományőrző Egyesület. A bátrabbak beállhatnak a táncházba is.
Mesterségbemutatókkal és kézműves foglalkozásokkal is készültünk; az érdeklődők megismerhetik a bőrözést, csuhézást, agyagozást, tojásfestést.
A kirakodóvásárban krumplilángos, kürtős kalács, varrott- és zsinóros termékek, mézeskalács várja a látogatókat.
Vasárnap és hétfőn gyógynövényszakértőnk is elérhető a várban, szívesen válaszol minden felmerülő kérdésre, lehetőség van személyes tanácsadásra is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek