2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hantai Simon a Gagosiannál, a világ legelismertebb galériájánál

2019. szeptemberétől a Gagosian, a világ legtekintélyesebb kortárs galériája képviseli a magyar származású Hantai Simont, a háború utáni francia absztrakt festészet óriását. Az amerikai galérialánc októberben Párizsban rendez kiállítást legújabb művészének, melyen látható lesz a Kálmán Makláry Fine Arts tól kölcsönzött több jelentős Hantai alkotás is.

 A Gagosian a legnagyobb modern művészek, – többek mellett Georg Baselitz, Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Jeff Koons, Takashi Murakami, Ed Ruscha, Richard Serra– képviselője, és számtalan fontos műkereskedelmi központban, New York-ban, Los Angeles-ben, San Francisco-ban, Londonban, Párizsban, Genfben, Bázelban, Rómában, Athénban és Hong Kong-ban vannak kiállítótermei. Piaci pozíciója és több évtizedes nemzetközi tekintélye garancia arra, hogy Hantai ázsiója pár éven belül világszerte felértékelődik, pedig a 4.4 millió eurós ( 1.460.000.000 forintos) rekord árával már most is a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik.

 

A jelentős alkotók hagyatékáért és képviseletéért kemény harcok folynak a nemzetközi sztár galériák között a világ műkereskedelmi piacán. Hantainak halála után a legjelentősebbek, – pl. a New York-i Paul Kasmin, a Mnuchin Gallery vagy a londoni Timothy Taylor galéria – rendeztek kiállításokat, de most úgy tűnik, Larry Gagosiannak sikerült elhalászni a nagyértékű hagyatékot a többiek elől.

 

Az októberi párizsi kiállítás megnyitóval párhuzamosan, szeptember 26-án  Budapesten, a Kálmán Makláry Fine Arts galériában is nyílik egy Reigl Judittal, a másik világhírű magyar művésszel közös Hantai Simon kiállítás. A Kálmán Makláry Fine Arts galéria Hantai és Reigl, a két meghatározó magyar származású absztrakt művész életművét magyar, angol és francia nyelvű monográfiákban dolgozta fel, és alkotásaikat 2005 óta rendszeresen kiállítja nemzetközi művészeti vásárokon és a Falk Miksa utca galériában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek