2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Egy év alatt két millió fővel gyarapodott az egészségbiztosítással nem rendelkező amerikaiak tábora

Egy év alatt két millió fővel gyarapodott az egészségbiztosítással nem rendelkező amerikaiak tábora

Egy év alatt két millió fővel gyarapodott azoknak az amerikai állampolgároknak a létszáma, akiknek nincs egészségbiztosítása. Ezzel 27,5 millió főre nőtt az egészségügyi ellátásból kirekesztettek tábora 2017-ről 2018-ra – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán, az amerikai népszámlálási hivatal (Census Bureau) legfrissebb adatai alapján.

Az utóbbi tíz évben először következett be ilyen negatív fejlemény, s együtt járt a háztartások jövedelmének visszaesésével – fűzte hozzá a kormányhivatal. Ma az Egyesült Államok lakosságának 8,7 százaléka nem rendelkezik egészségügyi biztosítással.

Donald Trump elnök az Obamacare néven ismert törvény hatályon kívül helyezésével kampányolt elnökké választása előtt, s bár a törvényt nem sikerült visszavonatnia, lépéseket tett előnyeinek és védelmének gyengítésére, ideértve az olyan csoportok finanszírozásának csökkentését is, amelyek segítik az embereket az egészségbiztosítás megszerzésében – értékelte a történteket a Reuters.

A nem biztosítottak tábora az átlagosnál nagyobb mértékben gyarapodott a latin-amerikai származású gyermekek körében, és a szegénységi küszöb feletti jövedelemmel rendelkező középosztályú családok között.

Trump a jelenlegi amerikai gazdaságot minden idők legerősebbjének minősítette, és újraválasztásának reményét arra alapozza, hogy csak ő tudja növekedési pályán tartani. A legutóbbi közvélemény-kutatások és felmérések azonban növekvő aggodalomra adnak okot a recesszióval kapcsolatban, és a legtöbb közgazdász úgy érzi, hogy az adminisztráció Kínával és más nemzetekkel folytatott kereskedelmi háborúja megakadályozza a gazdasági növekedést – írta a Reuters.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…