2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Filmvetítés a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Béke Art Mozitermében 2022. január 22-én 14:00-től a Természetes fény című magyar film vetítésére kerül sor, amellyel a Magyar Kultúra Napjára emlékezünk.

A film a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat nyerte el. A film rendezője, Nagy Dénes a 2021-ben megrendezésre kerülő 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének tagja volt.

 

  1. január 22. 14:00 – Béke Art Moziterem

 

Természetes fény

 

magyar-lett-francia-német film, 103 perc, 2021

Rendező: Nagy Dénes

Forgatókönyvíró: Nagy Dénes

 

A második világháborúban a keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti megszállt területeken. A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. Semetka István, egy magyar földműves, szakaszvezetőként teljesít szolgálatot egy gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva, eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.

 

Helyár: 750 Ft

Az előadásra jegyek foglalhatók www.cinemis.hu honlapon, a 06 46 507-573-as telefonszámon vagy megvásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 14:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum