2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Egyedi fotográfiák a 80-as évekből. Fejér Ernő ″Csendéletei″ a MissionArt Galériában

Egyedi fotográfiák a 80-as évekből. Fejér Ernő ″Csendéletei″ a MissionArt Galériában

Fejér Ernő 2004-ig készített fotográfiákat, azóta csak rajzokat és montázsokat alkot. E lezárt életmű-rész alkotásai különböző eljárásokkal készült analóg fotográfiák, egy részük kézzel színezve, jellemzően egyedi vintage példányok, vagy változatok, variációk. Fotós életművének nagy része a negatívokkal együtt a Magyar Fotográfiai Múzeumban található letétben, a fennmaradt mintegy 150 példánnyal a MissionArt Galéria kínálatában és kiállításain találkozhatnak majd.

Sajnos a digitális látvány a képernyőn egyáltalán nem képes visszaadni Fejér képeinek hihetetlen varázsát, azt a szinte mikroszkopikus, grafikai élességet és pontosságot, amely nemcsak fizikai létük sajátja, de alkotójuk hasonló egyéniségére és művészetének belső lényegére is oly jellemző.

A kiállítás április 17-én, kedden 18 órakor nyílik, Fejér Ernő és Jurecskó László beszélgetésével. A tárlat a Budapest Art Week keretén belül kerül megrendezésre. Nyitva: május 2-ig, H-P.: 10-18, Sz.: 10-13.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek