2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

 BETLEHEMI LÁNG FOGADÁSA

2021.  DECEMBER 19.   10.30. MISKOLC, HŐSÖK TERE

A Betlehemi Láng fogadására hagyományteremtő céllal ünnepséget rendeznek a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai.  A lángot immár 12- éve adják át Advent negyedik vasárnapján Miskolc város lakosainak, illetve öt éve a megye polgármestereinek.  Elmúlt évben a COVID járvány miatt nem történt a láng átadása.  A rendezvényre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 

A láng Betlehemből a Születés Templomából érkezik Európába, majd Bécsbe. Bécsből a cserkészek hozzák hazánkba, így Miskolcra is.  A lángot a miskolci cserkészek adják át a Gráciáknak.

 

  1. december 19-én Advent negyedik vasárnapján a COVID járványra tekintettel nyílt területen Miskolcon a Hősök terén 10.30h-kor rövid megemlékezés lesz. A Gráciák által felállított betlehemi jászol áldását követően történik a gyertyával-gyertyát gyújtva a láng továbbadása.

A Miskolci Gráciák elnöke Pelczné Gáll Ildikó adja át a lángot a jelenlévő miskolci lakosoknak, illetve a megye polgármestereinek.

 

A polgármesterek ezzel a lánggal gyújtják meg a településük adventi koszorújának negyedik gyertyáját.

 

A Betlehemi Láng az ünnep, a szeretet és béke jelképe értékvesztett világunkban.

Szeretnénk, ha minél többen vennének részt az ünnepségen, hogy az otthonokban elhelyezett Betlehemi Láng is emlékeztessen a születésre és emelje az ünnep fényét.

A fotó illusztráció

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek