2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

 BETLEHEMI LÁNG FOGADÁSA

2021.  DECEMBER 19.   10.30. MISKOLC, HŐSÖK TERE

A Betlehemi Láng fogadására hagyományteremtő céllal ünnepséget rendeznek a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai.  A lángot immár 12- éve adják át Advent negyedik vasárnapján Miskolc város lakosainak, illetve öt éve a megye polgármestereinek.  Elmúlt évben a COVID járvány miatt nem történt a láng átadása.  A rendezvényre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 

A láng Betlehemből a Születés Templomából érkezik Európába, majd Bécsbe. Bécsből a cserkészek hozzák hazánkba, így Miskolcra is.  A lángot a miskolci cserkészek adják át a Gráciáknak.

 

  1. december 19-én Advent negyedik vasárnapján a COVID járványra tekintettel nyílt területen Miskolcon a Hősök terén 10.30h-kor rövid megemlékezés lesz. A Gráciák által felállított betlehemi jászol áldását követően történik a gyertyával-gyertyát gyújtva a láng továbbadása.

A Miskolci Gráciák elnöke Pelczné Gáll Ildikó adja át a lángot a jelenlévő miskolci lakosoknak, illetve a megye polgármestereinek.

 

A polgármesterek ezzel a lánggal gyújtják meg a településük adventi koszorújának negyedik gyertyáját.

 

A Betlehemi Láng az ünnep, a szeretet és béke jelképe értékvesztett világunkban.

Szeretnénk, ha minél többen vennének részt az ünnepségen, hogy az otthonokban elhelyezett Betlehemi Láng is emlékeztessen a születésre és emelje az ünnep fényét.

A fotó illusztráció

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

ZSOLNAY ÖRÖKSÉGKEZELŐ NKFT. PROGRAMAJÁNLÓ             január 24–31.   Mi dolgunk a világon? Vörösmarty versszínházi est …

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum