2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Avasi Borangolás

Az ország egyik legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás elnyerte a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését, megkapva a Minősített Fesztivál címet.

Hazánk egyik legnagyobb szakmai szervezete, a Magyar Fesztivál Szövetség szigorú szempontrendszer alapján ítéli oda a Minősített Fesztivál címet azon többnapos rendezvények körében, melyek meghatározóak a helyi kultúra fejlődésében, a települések életében és melyeknek gazdasági szerepük sem elhanyagolható.

 A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által elindított, civil szervezetek, polgármesteri hivatal, helyi vállalkozások és magánszemélyek összefogásával szerveződő, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás minden év májusában három napon keresztül várja a látogatókat. A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái kiváló helyszínei baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít évről évre fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.

 

A Magyar Fesztivál Szövetség szakemberei a legutóbbi Avasi Borangolást megtekintve, a programokat bejárva nagyon elismerően nyilatkoztak a város legnagyobb borgasztronómiai fesztiváljáról, kiemelve az egyediségét, hangulatát és idegenforgalmi vonzerejét: „Nem Miskolc városát kell feltenni a turizmus térképére, hanem az Avast és hozzá csatolni a környezetét, Miskolcot. Ennek bizonyítéka ez a kitűnő fesztivál, amely egyre nagyobb tömegeket vonz. Egyedi helyszínen, kitűnő borok, kitűnő programok, parádés hangulat. Jól kitalált kapcsolódó programok, kreatív szervezők. Az ország egyik legjobb fesztiváljának egyike, ami némi támogatással, tőkebevonással verhetetlen lehet a maga kategóriájában. Átlépve a határokon idegenforgalmi látványossággá kellene fejleszteni, igen sok vendégéjszakát hozhatna Miskolcnak.”

 

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület köszöni mindazon szervezeteknek (Avasi Borút Egyesület, Miskolciak az Avasért Alapítvány, Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület, Szent György-hegy Alapítvány, Miskolc MJV Önkormányzata Polgármesteri Hivatal, Földművelésügyi Minisztérium), pincegazdáknak és magánszemélyeknek, akik a szervezésben és megvalósításban részt vettek, hogy az Avasi Borangolás hozzájárulhatott Miskolc turisztikai vonzerejéhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…