2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
index

ÁLLATSZERETET NAPJA

2015. május 17. 10.00-17.00
Miskolc, Belvárosi Liget (Városház tér)
Belépés: ingyenes

Hétvégi programok (20. hét)

Péntek (május 15.)

– 21.00 óra

B.M.V. Rockegylet koncert
A saját dalok mellett feldolgozásokat is játszanak magyar és külföldi előadóktól, sőt kiadtak egy albumot, amin a nagy külföldi Hard Rock csapatok dalait dolgozták fel magyar szöveggel.

Szombat (május 16.)

– 21.00 óra

RETRO MUSIC BAND koncert

Ezen az estén egyszerre kedvezünk a fiatal és az idősebb korosztálynak!
A Grizzly színpadán a RETRO MUSIC BAND élő koncert kalauzol el minket a régi szép időkbe! A rock zene csillagos égboltjának legnagyobb slágereivel készülnek. Ne hagyd ki ezt a dinamikus koncertet!

Vasárnap (május 17.)

– 10.00 óra

Az Állatszeretet Napja

Ez egy igazi „közönségtalálkozó” lesz, a miskolci élvonalbeli állatvédelmi szervezetek és kutyaiskolák részvételével.
(Részletes program csatolva)

„Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit személyesen ismersz. Hazug próféták és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: „Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! Önző, rideg fráter!” – ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért – te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz; s Isten tudja ezt.” (Márai Sándor)

A felelős állattartás, a családok és az állatok kapcsolata, az állatvédelem szerepe és helyzete, a tolerancia gyakorlása rendezvényünk főbb témái. Szeretnénk meginvitálni a Miskolc és környékén a kutyákat és gazdákat találkozóra és ha már összegyűltek, szeretnénk barátságos versenyeket szervezni számukra a jó kedv jegyében. Olyan programot kínálunk ezen a napon, ahol az érdeklődők találkozhatnak azokkal a jelentősebb miskolci szervezetekkel, alapítványokkal, akik fáradságot nem ismerve óvják, védik a valamiért segítségre szoruló állatokat. Vagy tanítják őket, illetve azokat a tulajdonságaikat erősítik, amivel a rászoruló emberek nélkülözhetetlen segítőivé, barátaivá válnak.
A Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a Borsodi Állatvédőrség, Az Állategészségügyi telep Kutyáinak Támogatói Köre, a Minimentő Állatvédők, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola Alapítvány, az Új Hajnal Főnix Alapítvány, a Mályi Madármentő Állomás, a Tündérmajor Állatvédő Egyesület, a Tappancstanya Állatvédő Egyesület, a Liopold Macskaélet Alapítvány dolgozói és önkéntesei az Állat- és Növényszeretet Napja alkalmából bemutatják munkájukat. Mindeközben érdekes és szórakoztató ingyenesen programokkal (homokkép készítés, kutya-gazdi fotózás és egyedi ajándéktárgyak készítése, jótékonysági vásár, kutyasétáltatás, arcfestés, csillámtetoválás, csokoládé vásár, bolhapiac, stb.) várjuk a kedves érdeklődőket, de jelenlévő szervezetek a működésükhöz és az állatok mindennapi ellátására szolgáló adományokat elfogadnak. A Spider Speciális Mentők a kicsik és nagyok kedvében járva, lehetőséget biztosítanak speciális felszerelések kipróbálására. Az Aqua Dog kutya fizioterápiás és rehabilitációs tanácsadással várják az érdeklődőket.
Amatőr versenyt tartunk kutyás gazdiknak különböző kutya-gazdi kategóriában is megmutathatják magukat a jelentkezők.
A sok más érdekes program része az állatsimogató, a kézügyességet és kreativitást fejlesztő játékok, de bemutatkoznak különböző kézműves foglalkozásokat is.
Ez egy igazi „közönségtalálkozó”, a miskolci élvonalbeli állatvédelmi szervezetek és kutyaiskolák részvételével.
Adakozó kedvű látogatóinknak jótékonysági tombolával szeretnénk kedveskedni: a folyamatos tombolahúzáson támogatóink, együttműködő partnereink felajánlásai kerülnek kisorsolásra. A szervezetek részére szétosztott tombolaszelvényeket 200.- Ft adomány után adják ajándékba.

Házigazda: Lehoczki Éva

PROGRAMTERV

2015. MÁJUS 17. (vasárnap)

11.00 “LEGSZEBB KUTYA” VERSENY

11:30 JÓTÉKONYSÁGI TOMBOLA

12.00 ÚJ HAJNAL FŐNIX BEMUTATÓ

12:30 JÓTÉKONYSÁGI TOMBOLA

13.00 “LEGCUKIBB” KUTYA VERSENY

13:30 JÓTÉKONYSÁGI TOMBOLA

14.00 MISKOLCI EBNEVELDE BEMUTATÓ

14:30 JÓTÉKONYSÁGI TOMBOLA

15.00 “LEGVICCESEBB KUTYA” VERSENY

15:30 JÓTÉKONYSÁGI TOMBOLA

16.00 SPIDER BEMUTATÓ

EGÉSZ NAPOS KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK:

●    GYERMEKSAROK (kézműves foglalkozások)
●    HOMOKKÉP KÉSZÍTÉS
●    LUFIHAJTOGATÁS
●    LOVAGLÁS
●    JÓTÉKONYSÁGI KIRAKODÓVÁSÁR
●    KUTYAKOZMETIKA ÉS TANÁCSADÁS
●    KUTYA-GAZDI FOTÓZÁS ÉS EGYEDI AJÁNDÉKTÁRGYAK KÉSZÍTÉSE
●    ÁLLATSIMOGATÓ
●    KUTYA FIZIOTERÁPÁS-REHABILITÁCIÓS TANÁCSADÁS

KITELEPÜLŐK:

Miskolci Állatsegítő Alapítvány – szórólap, információ, kutyasétáltatás, adománygyűjtés: MÁSA-csokoládé vásár, bolhapiac, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozások.
A Miskolci Állatsegítő Alapítvány 2000-ben alakult.
Elsődleges feladatuk az állatmenhely üzemeltetése, ezen belül a gazdátlan, kóbor állatok befogadása, egészségügyi ellátása, ivartalanítása, vakcinázása új gazdához kerülésükig.
2006-ban egy, az önkormányzat által felajánlott új területen kezdték meg új menhelyünk építését, Miskolcon a Sajószigeti úton, amely már minden Uniós elvárásnak megfelel.
Miskolc városa munkájukat, évek óta tartó küzdelmünket 2004-ben Nívó-díjjal, 2008-ban Miskolci Gyémántok díjjal értékelte.
A menhelyünkről kikerülő kutyákat féregtelenítve, vakcinázva adjuk örökbe.
Fő tevékenységeik:
Állatmentő szolgálat: célja a balesetes, kóbor állatok mentése, gyógykezelése gazdához kerülésükig. Naponta 30-50 hívást fogadnak, balesetes állatok mentését végzik, állatkínzást bejelentő, befogadó kapacitás iránt érdeklődőket informálnak.
Örökbeadás: gondozottjaik számára weboldaluk, facebook-oldaluk és a helyi média közreműködésével keresnek új gazdákat.
Speciális feladatok: speciális mentési feladatoknál (pl. árvíz, hegyi balesetek, kútba esett
kutya) a Spider Mentőcsoport, Lehoczki László és kollégái segítenek a szolgálat ellátásában.
Évente sikeres jótékonysági bált rendeznek a Miskolci Vigadóban. A bál kapcsán kapott publicitást tevékenységük népszerűsítésére, eredményeik bemutatására használják.
Adománygyűjtő akciók, kitelepülések: a szórólapok és a közvetlen kommunikáció révén ezek az események alkalmat adnak a szemléletformálásra és 1%-os kampányuk népszerűsítésére. Az adománygyűjtéseken önkénteseik által készített dekorációs tárgyakat, valamint MÁSA-csokoládét kínálnak pénzadományokért cserébe. A karácsonyi időszakban kutya- és cica karácsonyi ajándékcsomagokat készítenek. Így az állattartók örömet szereznek saját kedvenceiknek, egyben a kóbor állatokat támogatják.
Az alapítvány semmilyen normatív állami támogatásban nem részesül, adományokból és az adó 1%-ból tartják fenn magukat.

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány – interaktív érzékenyítő program, amelynek során kipróbálhatjátok, milyen vakvezető kutyával közlekedni, valamint érdekes játékokat ismerhettek meg egy láthatatlan világból.
Az alapítvány fő tevékenysége 2006-ban történt alapítása óta vakvezető kutyák kiképzése és látássérült gazdákhoz juttatása. Magyarországon a látássérült emberek alig 1%-át segíti vakvezető kutya, pedig a vakoknak és gyengén látóknak nagyobb segítséget jelentenek a mindennapokban, mint bármelyik élettelen segédeszköz.
Az alapítvány állami támogatás nélkül működik, szakmai munkájuk sikerének zálogát jelentik önkéntes támogatóik. Magánadományokból tavaly tizenkettő vakvezető kutyát adtak át térítésmentesen látássérült gazdáiknak. Ez szép eredmény, ám tény, hogy Angliában például, szintén magánadományokból évente mintegy ezer vakvezető kutyát képeznek ki. Az angliai székhelyű Vakvezető Kutyák Világszövetségének egyedüli magyar tagjelöltjeként céljuk a kiadott kutyák számának megduplázása.

Miskolci Állategészségügyi telep Kutyáinak Támogatói Köre – szórólap, információ, gazdikereső kutyák, adománygyűjtés: arcfestés
A tagok civil emberként mentik meg a miskolci gyepmesteri telepről, a telep vezetőjével együttműködve a kutyákat. Céljuk, hogy minél több gazdátlan állat kerüljön ki onnan és találjon újra otthonra.
Minden segítségre szükségük van, hogy az altatás elől megmentsék a kutyákat, pl. kutyatáp, kutyaház, pénzbeli segítség, fuvar felajánlása, ideiglenes befogadás, hirdetések stb.
2014. első félévben már mintegy 300 kutyának sikerült otthont találniuk.

Tappancstanya Állatvédő Egyesület – A Tappancstanya Állatvédő Egyesület 2014-ben jött létre. Elsődleges célunk a Miskolci Állategészségügyi Telepen (ismertebb nevén gyepmesteri telep) lévő kutyák mentése, gazdához juttatása. Ezeken a telepeken a menhelyekkel ellentétben a karantén idő lejárta után, teltház esetén altatás vár az oda bekerült vagy gazdája által leadott állatra. Mivel nincs telephelyünk, ezért mentett kutyáinkat ideiglenes befogadóknál tudjuk elhelyezni. Jelenleg lehetőségeink támogatók hiányában korlátozottak. Kutyáink szerződéssel fogadhatóak örökbe. Az Egyesület gondozásában lévő kutyák valamint a többi gazdikereső megtalálhatò a facebookon (Tappancstanya Állatvédő Egyesület, Miskolc). Amiben segítségünkre lehetsz: – ideiglenes befogadás (kb 3-4 hét), – tápok, konzervek, – önkéntes munka, – ólak, takaròk, nyakörv, póráz,anyagi támogatäs az orvosi kezelésekre,oltásokra.

Borsodi Állatvédőrség – Országos Állatvédőrség Alapítvány – szórólap, információ, gazdikereső kutyák, önkéntes toborzás, adománygyűjtés: arcfestés, megismerkedés Smile kutyussal és történetével
A Borsodi Állatvédőrség a 2009-ben alakult Országos Állatvédőrség Alapítvány Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csoportja, megyei vezetővel. A csoport az eskütétellel és az igazolványok kézhez vételével hamarosan új tagokkal bővül.
Az egyesület célul tűzte ki a tarthatatlan állatvédelmi állapotok felszámolását, így aktív szerepet vállal az állatkínzások kivizsgálásában, dokumentálásában.
A helyi állatvédelmi szervezetekkel – pl. a Katasztrófavédelem megyei kirendeltsége, az Önkormányzati Rendészet – további együttműködést terveznek.
A működésüket érintő legfontosabb probléma, hogy az egyesületnek nincsen autója, ami nagymértékben megnehezíti a munkájukat. Ezzel kapcsolatban szeretnének támogatót találni, illetve gyűjtést szervezni.

Tündérmajor Állatvédő Egyesület – A Tündérmajor Állatvédő Egyesület miskolci csoport, melyet helyi állatvédő fiatalok hívtak életre, hogy sok bajban lévő, rossz sorsú állatnak segíthessenek! A Tündérmajor Állatvédő Egyesület célja az utcán talált kóbor, sérült, bajba jutott, vagy megkínzott állatok /elsősorban kutyák/ befogása és ideiglenes gondozásba vétele. Szakszerű ellátás /szakemberek segítségével/, oltás, ivartalanítás, chippeltetés és rehabilitáció után a megfelelő gazdi megtalálása. Tagjaink fontosnak tartják a felelős állattartás népszerűsítését és az állatvédelmi kultúra fejlesztését!

Minimentő Állatvédők – szórólap, információ, gazdikereső kutyák, adománygyűjtés: arcfestés
Az egyesület hivatalosan 2012. 10. 31.-től működik megyénkben. Főként Miskolc, Kazincbarcika és Tiszaújváros területén tevékenykednek.
Tagjai civil önkéntes állatvédők, akik 2011 őszén kezdtek el közösen dolgozni megyénk halálra ítélt és kóbor állataiért.
Eleinte főként a Miskolci Állategészségügyi Telepről mentették a kutyákat, ma viszont hely hiányában az utcai veszélyben levő állatokon igyekeznek segíteni.
A gondozásukban lévő kutyák és cicák ideiglenes befogadóknál vannak elhelyezve, saját telephelyük, menhelyük nincs. Az egyesület ügyeit önkéntesek végzik szabadidejükben. Kizárólag adományokból látják el árváikat, ami magában foglalja az etetésüket, oltásukat, chipezésüket és egyéb orvosi ellátásukat. Az örökbeadott állatokat örökbefogadói szerződéssel, chipezve, oltva kapják meg a gazdák.
Az egyesület gondozásában jelenleg 17 kutya és 37 cica várja gazdáját.

Liopold Macskaélet Alapítvány –
a Liopold Macskaélet Alapítvány 2014-ben alakult. A Miskolc és környéki településekről igyekszik menteni a sérült, kóbor és árva cicákat. Jelenleg nincs menhelyünk, ideiglenes befogadóknál vannak a cicák elhelyezve. A facebook oldalon lehet  minket megtalálni. jelenleg is több, mint 30 macska van a gondozásunkban.

Új Hajnal Főnix Alapítvány – szórólap, információ, lovasterápia, adománygyűjtés: trambulin
Az Új Hajnal Főnix Alapítvány életre hívására 2013 októberében került sor. A kötelékben együtt dolgozó szakemberek bár fiatalok, több éve együtt dolgoznak. Mindannyian hivatásunknak tartják szakmájukat. Céljuk, hogy legjobb tudásunk szerint segítsék mindazokat, akiknek szüksége van rájuk. Közérdekű céljaik: a fogyatékkal élők életvezetését segítő-, terápiás-, mozgáskorlátozott személyt segítő-, hangot jelző-, rohamjelző- és személyi segítő kutyák kiképzése. A kutyákat kiképezni és alkalmazni képes szakemberek felkészítése.
A hátránnyal élők társadalmi beilleszkedésének, integrációjának és befogadásának támogatása a szocializációt és egyéni fejlődést segítő fejlesztőterápiás programok kivitelezésével.
Rehabilitációs célú munkahelyeket biztosító foglalkoztató egység létrehozása és működtetése.
A társadalom egészséges tagjai számára egészségmegőrző és helyes életvezetési program megvalósítása.

Spider Mentőcsoport – A Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoport 1996 júniusában alakult. Tagjai önkéntesek, mentési és felderítési tevékenységüket szabadidejükben, saját kutyáikkal, felszereléseikkel végzik. Szakembereik kutyás, búvár, alpinista, barlangász egyesületekből, valamint mentőorvosokból kerültek ki. 1997. február 21-től a csoport anyagi támogatója a Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoportért Közalapítvány.
Küldetésük: Menteni, ami menthető!
A csoport az emberi életek és anyagi javak mentésére szakosodott, a megrongálódott épületekben, romokon, roncsok között, nyílt, erdős, bokros, sziklás területeken, vízen és víz alatt képes élő és halott személyek felkutatására, mentésére és – szükség esetén – sürgősségi orvosi ellátására. Munkájukat koordináló szakemberek, tolmácsok, speciális feladatokra kiképzett kutyák, kutyavezetők, alpinisták, barlangi mentők, statikusok, búvárok, orvosok, műszaki mentők segítik. Az alkalmazások végrehajtásakor együttműködünk a Rendőrséggel, Tűzoltósággal, mentőszolgálattal, a Vöröskereszttel és az önkormányzatokkal.
A csoport fennállása óta keresett elkóborolt, eltűnt gyerekeket, felnőtteket, közúti baleseteknél végzett elsősegélynyújtást, kútból, tavakból, folyóvizekből emelt ki személyeket, gépjárműveket, tárgyakat. Rendkívüli időjárási helyzetekben (árvíz, hó, földcsuszamlás, hó- és sárlavina) nyújtott segítséget a rászorulóknak. Elszabadult vadállatok befogásában is segédkezett már.

Madármentő Állomás Mályi – A Mentőállomás a Mályi Természetvédelmi Egyesület keretein belül működik. Sérült vagy árva madarakon segítünk. 2014 évben 221 madarat mentettünk meg a biztos pusztulástól. Főként vad madarakat mentünk de néha vad kisemlősökön is módunkban áll segíteni. A Mentőállomáson a 10g fecskétől a 3 kilós gólyáig minden megfordult már.

AquaDog – Az AquaDog Kft. fő profilja a fizioterápia kisállatok részére. Ahogy minket embereket, úgy a kutyákat, macskákat és egyéb kisállatainkat is érintik a különböző neurológiai (pl. porckorongsérv), ortopédiai megbetegedések (pl. diszplázia), törések, ficamok, izom­, ínbetegségek, ízületi gyulladás, időskori problémák kezelésére, megfelelő testsúly beállításához, kiállítási kutyák testfelépítésének arányosítására vagy sportoló aktív munkát végző kutyáknál izomlazítás céljából. Főbb célok: fájdalomcsillapítás, izomerősítés, izomgörcsök, letapadások megszüntetése, mozgáskoordináció fejlesztése, járás újratanítása, az ízületek beszűkült mozgáspályáinak nyújtása. A panzióban vállaljuk a műtét után lábadozó kisállatokat, speciális igényű kutyák ellátását (pl. inkontinencia, porckorongsérv miatt bénulás), valamint egészséges kutyákat is. Biztonságos, családias környezetben, szakfelügyelettel.

Roxy Kutyakozmetika – kutyakozmetika, tanácsadás

CégesBögre.hu – kutya-gazdi fotózás, egyedi ajándéktárgyak készítése

JÓTÉKONYSÁGI TOMBOLA

Támogatóink, együttműködő partnereink értékes felajánlásai révén folyamatosan jótékonysági tombolahúzásra kerül sor, amellyel az adakozó kedvű látogatóinknak szeretnénk kedveskedni, hisz a szervezetek a számukra szétosztott tombola szelvényeket 200.- Ft adomány után adják ajándékba.

TÁMOGATÓK

Drót Bistro és Restaurant Miskolc
1 db 10.000 Ft értékű 2 személyes vacsorameghívás

PartySarok Miskolc Plaza
Lufi és Partykellékek Boltja
5 db 1.000 Ft értékű vásárlási utalvány

CégesBögre.hu
4 db 500 Ft kupon
Verseny 1. hely: 1000 Ft kupon
Verseny 2. hely: 500 Ft kupon

Lézer Depó Kft. Miskolc
2 db kutyás homok kép

Lézerharc Miskolc
1 db 9000 Ft értékű kupon
1 db 6000 Ft értékű kupon
1 db 3000 Ft értékű kupon

Roxy Kutyakozmetika és Tappancs Állateledel Martin-Kertváros
1 db teljeskörű ingyenes kutyakozmetikai szolgáltatás
Ajándékok

Miskolc Baráthegyi Majorság
Egy 10 fős csoport számára 3-4 órás „farmos” program biztosítása a Baráthegyi Majorságban, ami lovaglást, ìjászatot, krumplilángos sütést a jurtában és alpaka sétáltatást tartalmaz.

Üzleti Klub Miskolc
10 db Üzleti Klub ajándékcsomag

Computer Pont
ajándékok

Miskolci Ebnevelde
2 db egyéni, háznál képzés 50% kedvezmény
2 db kutyapanzió 15 %-os kedvezmény

Minimentő Állatvédők
1 db ajándékcsomag

SeM-Ker Kft. Miskolc
ajándékcsomagok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek