2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Miskolci Galéria hírei

2014. március 10-15.

* Március 12., szerda 10 órától – Rákóczi-ház
TRIENNÁLE  ZSŰRIZÉS
2014-ben ismét megrendezzük – a szakmai szervezetekkel karöltve –  a Miskolci Grafikai Triennále soron következő kiállítását, mely az évtizedes hagyományokhoz hűen az utóbbi három évben született műveken keresztül ad áttekintést a hazai sokszorosított grafika jelenlegi helyzetéről.
A tárlat apropóján a kiállítás zárásakor tanácskozást hívunk össze a szakma képviselői számára, mely reflektál a grafika aktuális történéseire, és remélhetőleg válaszokat ad a kiállítás által felvetett kérdésekre, a hagyományos sokszorosító eljárások létjogosultságára, – amennyiben szükséges – a sokszorosított grafika újradefiniálására.
Idén először digitális formában kértük be a munkákat, melyeket a szakmai zsűri tekint át. Eddig több mint 250 művész küldte el alkotásait elbírálásra. A válogatás eredményeként kiválasztott művek május 31-től láthatók a XXVI. Miskolci Grafikai Triennálén.
A szakmai zsűri tagjai: Szíj Kamilla képzőművész, Szurcsik József képzőművész, Stefanovits Péter képzőművész, Ujvárossy László képzőművész, és Szoboszlai Lilla művészettörténész.

* Március 14., péntek 17 óra – Feledy-ház
IRODALMI FONÓ
115 éves lenne Kodolányi János                         
Szerkesztő: Ifj. Kodolányi János   
Kodolányi János a szélesebb közönség körében töretlenül népszerű író, sőt újabban Várkonyi Nándorral  és Hamvas Bélával  együtt – elsősorban Jókai  Anna elnevezése nyomán – „a nagy triász” néven emlegetve, mint „szellemi iránytű”, meghatározó jelentőséggel bír.

* Március 14., péntek 18.30 – Feledy-ház
ETŰDÖK
MÁGER ÁGNES FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…