2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kutaisziba indít járatot Budapestről a Wizz Air

Grúzia második legnagyobb városába, Kutaisziba indít járatot Budapestről a Wizz Air diszkont légitársaság – jelentette be Váradi József vezérigazgató és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán Budapesten.  Váradi József elmondása szerint hetente két járatot üzemeltetnek majd a két város között, az első gép szeptember 30-án indul a magyar fővárosból. Jelezte: kapacitásaik 20 százaléka már az unión kívülre repül, amely azért fontos, mert diverzifikálniuk kell a portfoliójukat, így biztosított a további növekedés.

    Hozzátette: a 2012-ben felépített repülőtér nemcsak a szűkebb, hanem a Fekete-tengeri és kaukázusi térséget is ki tudja szolgálni, az összes fontosabb turisztikai célpont egy-másfél órán belül elérhető.

    A mintegy egy évvel ezelőtti bakui járatnyitásról azt mondta, alapvetően befektettek az útvonalba, de a forgalmi potenciál megvan, reményeik szerint a második év már jó eredményeket fog hozni, a foglalási adatok bíztatóak.

    Szijjártó Péter államtitkár beszédében azt emelte ki, hogy a Wizz Air „Irány kelet” és a kormány „Keleti nyitás” stratégiái erősítik egymást, és hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményéhez. Hozzátette: azért van nagy jelentősége a járatnyitásnak a magyar gazdaság szempontjából, mert Grúzia Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere a kaukázusi térségben.

    Hangsúlyozta: a két ország között 2013-ban a kereskedelmi forgalom meghaladta az 50 millió dollárt, amely 8 százalékos növekedést jelent, a magyar exportot pedig 7 százalékkal tudták növelni.

    Szijjártó Péter elmondta, Kutaiszi lesz Grúzia nemzetközi légi forgalmának lebonyolítója azon a repülőtéren, amelyet 2012-ben adtak át, és amelynek építésében magyar cégek is részt vettek.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek