2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

20 éves dupla jazzünnep Pécsett

Szeptemberben huszadik évadát kezdi Pécs legendás jazz klubja, a Metronóm, ami nagy sikerrel működik a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az évfordulót stílszerűen egy másik jazz-jubileummal, a 20 éves Balázs Elemér Group koncertjével ünneplik szeptember 17-én.

A Metronóm Jazz Klubot 2001-ben az Ifjúsági Házban indította el Kacsányi Éva, aki azóta a pécsi jazzélet mozgatórugója lett. A később a Zsolnay Kulturális Negyedbe költöző programsorozat célja az, hogy népszerűsítse a jazzt, a minőségi élőzenét és pezsgő jazzéletet tartson fenn az ismert és feltörekvő művészek rendszeres koncertjeivel.

 

– A havonta jelentkező klubnak jelentős a visszatérő közönsége, de örömmel látjuk, hogy szép számmal jönnek új érdeklődők is, akiket sokszor a klubból kifejlődött projektek, például a jelenleg is zajló Pirogránit Esték koncertjei csábítanak be – mesélte Kacsányi Éva, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. programigazgatója.

 

A 20 éves jubileumot az idén ugyancsak 20 éves Balázs Elemér Group koncertjével ünneplik, akik szeptember 17-én lesznek a Metronóm Jazz Klub fellépői. A kétszeres Fonogram-díjas, aranylemezes formáció hamar hazánk egyik legnépszerűbb jazz együttesévé nőtte ki magát, rendszeres fellépői hazai és külföldi jazz- illetve világzenei fesztiváloknak.

 

A női és a férfi hang fontos szerepet játszik a stílusukban, zenéjük dallamos és melodikus, mely széles rétegeket szólít meg. Jellemző művészetükre a fuzionálás a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumaival, de bebizonyították már azt is, hogy a klasszikus reneszánsz és barokk stílus jazz-zel ötvözése sem jelent különösebb gondot nekik. Hallgatóságuk úgy érezheti, dalról-dalra utazza körbe a világot Erdélytől egészen Brazíliáig.

 

2020-ban 10. stúdiólemezükkel országos és nemzetközi turné keretében ünneplik a zenekar fennállásának 20. évfordulóját. Pécsett szeptember 17-én 20 órakor állnak színpadra az E78 Koncertteremben.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…