2023. 01. 28. szombat

Károly, Karola
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Az Ébredések – kortárs összművészeti est fókuszában a női lélek áll

Június 14-én 18.00-tól Albertirsa Művelődési Házában egy igazán különleges előadásnak lehetnek tanúi az érdeklődők: egy kortárs művészeti est keretében Pétery Melinda, táncművész; Bojta Zsuzsanna, énekművész és Ferencz Gabriella, színművész saját műfaját képviselve, kreatívan együttműködve hozta létre az „Ébredések” című összművészeti produkciót. Az előadás műfaját tekintve elektroakusztikus táncfantázia, mely Polcz Alaine Álomnaplója alapján jött létre.

Az opera mentén, a zenei, szöveges és táncos elemek kapcsolatából felépülő előadás egy víziót, egy belső történést elevenít meg, amely Dido álomvilágban játszódik a valóság és képzelet határainak elmosódásával. Az előadás időtartama: 40 perc.

Az elektroakusztikus fantázia Henry Purcell: Dido és Aeneas című operájából Dido két érzelmekkel, aggodalommal és gyötrelmekkel teli áriájának az eredeti mű tartalmi mélységének tiszteletben tartása mellett egy újszerű sajátos hangzásvilággal megtöltött parafrázisa. Ez a korabeli hangszerek és a mai sokszínű, igényes elektronikus hangzás elsőre egymástól talán távolinak tűnő, mégis egymást jól kiegészítő találkozását jelenti. Az előadók egymás alteregójaként folyamatos interakcióban jelenítik meg a királynő fizikai és belső világát.

A három művészeti ágat – színház-, zene-, táncművészetet ötvöző produkció középpontjában a nő belső világa áll, a születéstől, a szeretet/szerelem érzésétől, a teremtéstől a szenvedéseken át az elmúlásig.

 

Az előadás a Köszönjük Magyarország pályázat jóvoltából ingyenes.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Elfogták a bőcsi támadókat
Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűn…