2023. 03. 27. hétfő

Hajnalka
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

A legtöbb fiatal diákmunkával tölti a nyarat

A nyár csak a legszerencsésebb diákoknak szól a pihenésről és a szórakozásról. A legtöbben diákmunkára adják a fejüket, viszont a rengeteg jelentkező miatt csak néhányuknak adatik meg olyan munkahely, ahol szívesen is dolgoznak. 

 

Hol találnak munkát nyáron a tanulók?

 

A nyár beköszöntével olyan lehetőségek nyílnak a fiatalok előtt, amelyek a téli szezonban nem feltétlen elérhetőek. A  WHC diákmunka kínálata között olyan nagyszerű feladatok közül válogathatnak a tanulók, mint a fesztivál munka, a játszóházi kisegítő vagy a különböző adminisztrátori és ügyfélszolgálati pozíciók.

 

A vendéglátás és a kereskedelem a meleg hónapokban kiemelt figyelmet élvez, hiszen ilyenkor megsokszorozódnak a vendégek, és mindig jól jön egy kis extra segítség. A pultos állások rendkívül népszerűek a fiatalok körében, és a legtöbb esetben jól is fizetnek, de ugyanez mondható el a felszolgálói pozíciókról is. Akik az egyszerűség hívei, bármikor találhatnak takarítói feladatokat egy közeli panzióban vagy szállodában, de ha szívesen bütykölnek, a karbantartói megbízások rájuk várnak.

 

Ezekre érdemes odafigyelni

 

Amikor a diákok állást keresnek, van néhány olyan javaslat, amire mindenképpen érdemes odafigyelni. Fontos például, hogy reálisan mérjék fel a képességeiket és ne vállaljanak el olyan munkát, amelyet nem tudnak teljesíteni. Át kell gondolniuk, hogy tudnak-e korán kelni vagy esetleg éjszakába nyúlóan fent maradni, és bírják-e a fizikai terhelést.

 

Az álláskereső portálokon túl érdemes a tanulóknak körbekérdezni az ismeretségi körben is, hátha tudnak ajánlani számukra valami jó lehetőséget. Jó taktika lehet érdeklődni a környékbeli cégeknél, hátha van olyan közöttük, ahol éppen idénymunkásokat keresnek. A lehetséges pozíciók közül pedig igyekezzenek olyat választani, amely kapcsolódik a tanulmányaikhoz, így egy kis szakmai gyakorlatra is szert tehetnek. Amennyiben a diák felsőfokú tanulmányokat folytat, az irodai beosztások között kell keresgélni, de jó alapot nyújthatnak a fizikai munkakörben szerzett tapasztalatok is.

 

Diákmunkánál is az interjú dönt

 

Egy multinacionális vállalat gyakornoki pozíciójának megpályázása sokkal nagyobb felkészülést igényel, mint egy mezei árufeltöltői diákmunka. Amennyiben a tanuló egy komolyabb munkakört pályáz meg, alaposan fel kell készülnie az interjúra. Jó, ha az adott szituációhoz illeszti a bemutatkozását és törekszik arra, hogy az első benyomás a lehető legpozitívabb legyen. Hangsúlyozza ki azokat a tulajdonságokat, amelyek az adott pozíciónál előnyként szolgálnak.

 

Mint mindig, egy interjú alkalmával is nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözködésre. Lényeges, hogy az első találkozón mindig tiszta és ápolt legyen a megjelenés, amit persze a munka megszerzése után is fenn kell tartani. Fiuk esetében egy szövetnadrág, egy utcai cipő és egy ing mindenképpen szükséges, akárcsak a lányok szoknya-blúz kombója. A fehér felső mindig nyerő választás egy ilyen alkalomra. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek