2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Vissza az elejére

Az amerikai Jeff Abbott mestere a krimi és thriller műfajának, csak úgy, mint a függővégnek; regényei számos országban kerültek a bestsellerlisták élére.

Az Ennek rossz vége lesz című thrillere A Whit Mosley-sorozat első része, melynek főszereplője Whit, egy texasi bíró, aki elhatározza, hogy fényt derít egy rejtélyes halálesetre, ezzel veszélybe sodorva a saját biztonságát… Bátran állítható, hogy az Ennek rossz vége lesz egy lebilincselő és elképesztően fordulatos bűnügyi regény, mely mindenképpen helyet érdemel a krimirajongók könyvespolcán.

Whit Mosley egy rejtélyes haláleset okára kíván fényt deríteni; a szenátor fia, egy népszerű felnőtt-film színész meghal. Ez elsősorban öngyilkosságnak tűnik, ám felmerül benne a gyanú, hogy gyilkosság állhat a háttérben. A nyomozás során Mosleyt Claudia Salazar detektív segíti, s ketten betekintést nyernek a bűnözés legsötétebb bugyraiba, miközben rájönnek, hogy az életükbe is kerülhet a bűnügy megoldása…

A regényben alkalmazott váltogatott nézőpont izgalmassá teszi az amúgy meglehetősen borús hangulatú elbeszélést. A lassan beinduló regényt az igazán megdöbbentő végkifejlet kompenzálja; a regény cselekménye dinamikája fokozatosan növekszik, ezzel egyre jobban magához láncolva az olvasót. A szerző mesterien ért ahhoz, hogy kétségek között tartsa olvasóit hosszú ideig. Abbott karakterei érdekesek, izgalmasak és legfőképpen hitelesek; a főszereplők kétségkívül emlékezetesek maradnak az olvasó számára.

A regény során a rejtélyes haláleset mellett egy másik megoldatlan ügy is terítékre kerül; a szenátor egykori ifjú fiának eltűnése; Abbottnak sikerül a két ügyet összekapcsolnia a regény tetőpontjánál, s így teljesen kerekké válik a történet. A több szálon futó cselekmények, felszínre kerülő családi titkok, valamint Abbott elragadó írói tehetsége és stílusa mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az olvasó letehetetlennek érezze e regényt.

Az Ennek rossz vége lesz egyértelműen igazolja, hogy Jeff Abbott a krimi és thriller mestere, így a Whit Mosley-sorozat első kötete sok örömet fog okozni a műfaj szerelmeseinek. A sorozatnak két másik kötete jelent már meg angolul, így remélehetőleg azoknak is hamarosan megérkezik a magyar fordítása. Addig is míg tart a várakozás, a rajongók a szerző számos magyarul már megjelent könyvei közül válogathatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek