2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Utazás egy különleges világba

Az ír születésű Lucinda Riley mindössze 24 éves volt, amikor első regényét megírta. Riley többszörös New York Times bestsellerlistás szerző, mi több. sikerült négy európai összeállítás élére is törnie könyveivel. Regényeit eddig 28 nyelvre fordították le és már 38 országban jelentek meg. Az Éjféli rózsa című könyve egy több szálon futó cselekményű, izgalmas karaktereket felvonultató regény, mely garantáltan belopja magát az olvasók szívébe.

A cselekmény szerint Anahita századik születésnapján a családja összegyűlik Indiában, hogy ünnepeljen. Anahita a legidősebb dédunokájának, Arinak átnyújtja a papírra vetett élettörténetét, és megkéri, hogy kutassa fel a meghaltnak hitt fiát; Anahita úgy tudja, hogy kisfia néhány évvel születése után meghalt, ám ezt képtelen volt elfogadni. Ari az Astbury Hallba utazik, ahol Anahita fiatalkorát töltötte, hogy utána járjon a történeteknek. Az Amerikai színésznő, Rebecca éppen Ari látogatása idején forgat az Astbury Hallban. Rebecca és Moh együtt próbálják felfedni Anahita fia, Moh eltűnésének rejtélyét…

Az Éjféli rózsa olyan könyv, mely olvasására időt kell szenteli, hogy megengedhessük, hogy a könyv hangulata teljesen átjárjon minket és hagyjuk, hogy a cselekmény magával ragadjon. Hideg téli napokon, egy bögre forró teával a kézben, a külvilágtól elszigetelve bizonyára maximálisan át tudják az olvasók adni magukat a felemelő olvasási élménynek, melyet Riley könyve ígér. Ne lepődjenek meg az olvasók, ha alkalmanként eláll a lélegzetük és sokszor elgondolkoznak olvasás során.

A regényben kiváló az egyensúly a múlt és jelen között. Az olvasók megismerhetik Anahita múltját; azt, hogy hogyan került fiatalon az Astbury Hallba és kötött barátságot Indirával, a maharadzsa lányával. Az Astbury Hall a kulcs a jelen és múlt összekapcsolódásában. Riley mesterien adja vissza az indiai kultúra hangulatát; az olvasó erőfeszítés nélkül is könnyen megízlelheti az indiai életérzést.

A regénynek igen nagy a történelmi vonatkozása; az Éjféli rózsa olvasása után könnyen megállapítható, hogy a szerző alapos kutatómunkát végzett a regény megírásához. A kis híján 700 oldalas könyv terjedelme senkinek ne vegye el a kedvét az olvasástól, hiszen Riley történetfonása és a könnyen megszerethető karakterek olyan könnyen magukkal ragadják az olvasókat, hogy a könyv véget értével sem akarnak majd kiszakadni az Éjféli rózsa különleges világából.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek