2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Történelmi regénnyel jelentkezett Egri László költő és író

Megjelent Egri László költő és író legújabb regénye, amely a Patrióta címet viseli. A történet 1849-ben indul és Petőfi Sándor rejtélyes sorsának alakulását követi nyomon, abból a fiktív alaphelyzetből kiindulva, hogy a népszerű magyar poéta nem hunyt el a segesvári csatamezőn.

A szépirodalmi alkotás az egyén boldogulásának nehézségeit ábrázolja a történelem vad viharában. Egri László – Patrióta

Egri László (1988) Hajdúszoboszlón élő művész. A Patrióta már az ötödik, kiadásban megjelent könyve. Korábbi  műveivel országos irodalmi sikerlistákon ért el előkelő helyezéseket. A költő-író a Cédrus-díj kurátora, a Kortárs  Költő Liga irodalmi szervezet elnöke, a Polikróm folyóiratalapító-főszerkesztője és több tudományos  szakpublikáció szerzője. 2014-ben Komiszár János festőművésszel nyílt közös kiállítása. A 2015-os „Lapra magyar!” jótékonysági könyvgyűjtő akció kezdeményezője volt.

Díjai: Év Felfedezettje, Legbefolyásosabb fiatal írók TOP 10-es listájának tagja, Fiatal Költők Kulturális Követe,  Művészetpártoló-díj, Év Fiatal Művésze.

Egri László házas, egy gyermek édesapja. Korábban élt Nyírbátorban, Pócspetriben és Debrecenben is. Jelenleg  tanár és igazgatóhelyettes egy hajdúszoboszlói középiskolában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…