2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Történelmi regénnyel jelentkezett Egri László költő és író

Megjelent Egri László költő és író legújabb regénye, amely a Patrióta címet viseli. A történet 1849-ben indul és Petőfi Sándor rejtélyes sorsának alakulását követi nyomon, abból a fiktív alaphelyzetből kiindulva, hogy a népszerű magyar poéta nem hunyt el a segesvári csatamezőn.

A szépirodalmi alkotás az egyén boldogulásának nehézségeit ábrázolja a történelem vad viharában. Egri László – Patrióta

Egri László (1988) Hajdúszoboszlón élő művész. A Patrióta már az ötödik, kiadásban megjelent könyve. Korábbi  műveivel országos irodalmi sikerlistákon ért el előkelő helyezéseket. A költő-író a Cédrus-díj kurátora, a Kortárs  Költő Liga irodalmi szervezet elnöke, a Polikróm folyóiratalapító-főszerkesztője és több tudományos  szakpublikáció szerzője. 2014-ben Komiszár János festőművésszel nyílt közös kiállítása. A 2015-os “Lapra magyar!” jótékonysági könyvgyűjtő akció kezdeményezője volt.

Díjai: Év Felfedezettje, Legbefolyásosabb fiatal írók TOP 10-es listájának tagja, Fiatal Költők Kulturális Követe,  Művészetpártoló-díj, Év Fiatal Művésze.

Egri László házas, egy gyermek édesapja. Korábban élt Nyírbátorban, Pócspetriben és Debrecenben is. Jelenleg  tanár és igazgatóhelyettes egy hajdúszoboszlói középiskolában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum