2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Tényleg a kutya az ember legjobb barátja

Steven Rowley Lily és a polip című regénye egy megható történet ember és állat barátságáról. A szerző saját, Lily nevű kutyájáról ír regényében, a köztük lévő mély kötődésről, elfogadásról és önzetlen szeretetről.

Rowley regénye eredetileg egy novella volt, amelyet mások tanácsára regénnyé fejlesztett tovább. A szerzőt számos kiadó utasította el, míg végül úgy döntött, hogy magánkiadásban jelenteti meg regényét, amely olyannyira sikeressé vált, hogy elképzelhető, hogy a filmváltozata is készül.

A középkorú Ted Flask egyedül él legnagyobb kincsével, ami nem más mint kutyája Lily, a rövidszőrű tacskó. A tizenkét éves Lily nagyon beteg: tumora van és napjai meg vannak számlálva. A kutyus régóta hűséges társa gazdijának jóban-rosszban; legjobb barátokká váltak az együtt töltött évek során. Rengeteg dolgot tanultak egymástól; mindketten jobbá váltak a másik által. Feltétel nélküli szeretet, türelem, gondoskodás, elfogadás; ezek mind kettőjük kapcsolatát jellemzik.

Az állatok önzetlenül, ragaszkodó módon szeretnek, és a kapott szeretet sokszorosát adják vissza. Ted számára Lily a világ legnagyszerűbb kutyája, a tökéletes társ: számos közös programot csinálnak, így a pizzázások, közös monopoly-esték is a kedvenc időtöltésük része. A Lily-vel töltött évek Ted életének legboldogabb évei voltak, éppen ezért elképesztő módon megviseli, hogy szeretett kutyájától el kell búcsúznia.

Rowley keserédes regénye valóságos érzelmi hullámvasút az olvasók számára: a megható és örömteli pillanatok mellett, az olvasó felkészül arra, hogy Lily egyszer majd nem lesz ott a gazdija mellett. A veszteség és a gyász élethű módon kerül ábrázolásra; nem csak Ted, hanem az olvasó is megszenvedi Lily elvesztését, és valószínűleg jó néhány könnycseppet is ejt majd a hűséges kutyusért.

A szívmelengető olvasmány garantáltan érzelmeket vált majd ki mindazokból, akiknek van, vagy valaha volt háziállata; azok az olvasók pedig, akiknek még nem volt szerencséjük megtapasztalni e csodálatos élményt, garantáltan kedvet kapnak majd hozzá. A Lily és a polip tökéletes ajándék lehet a kisállatok kedvelőinek, barátainknak, családtagjainknak, hiszen a regény egy megható történetet mesél el, amely kiválóan szórakoztat, miközben egyszerre vicces, me

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek