2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Egy elfeledett szerelem nyomában

A levél, Kathryn Hughes első regénye garantáltan elvarázsolja a romantikus regények kedvelőit. A nagy sikert arató regény egy ígéretes írói pálya kezdetének mérföldköve.

Hughes két szerelmes nehézségekkel teli történetét meséli el; regényét a gyönyörű leírások, élethű szereplők, szerelem és veszteség egyaránt jellemzik. A levél egy megható történet, mely kétségtelenül magához láncolja olvasóit kortól függetlenül.

A levél két szerelmes szívbemarkoló története, akik elszakadnak egymástól. 1939-ben az ifjú Billy Striling megismerkedik a tüneményes Chrissie Skinnerrel, akivel nyomban egymásba szeretnek és az egész nyarat egymás társaságában töltik, ám a lány családja nem adja áldását a románcra. Az ősz keserű változásokat tartogat a fiatalok számára: kitör a második világháború, és Billy megtudja, hogy kedvese gyermeket vár.

Billy megtudva a hírt, megijed és elhagyja Chrissie-t. Később már bánja tettét, és egy levélben vallja meg érzelmeit, ám a levél sosem jut el a címzettjéhez. A hetvenes évek elején Tina Craig egy öltözőben rábukkan Billy levelére, és menekülve saját magánéleti kudarcaitól, úgy dönt, hogy utána jár a szerelmesek történetének, és kideríti, hogy vajon egymásra találtak-e végül. Mindeközben az ő élete is fenekestül felfordul…

Tinának köszönhetően egy izgalmas nyomozás veszi kezdetét, mely során a nő sorsa észrevétlenül fonódik össze a szerelmesekével. Hughes történetének fokozatosan kerülnek helyére a darabjai, épp, mint egy kirakónak. Így az olvasók megtudhatják, hogy vajon miért nem kapta meg Chrissie sohasem kedvese levelét. A megható szerelmi történet, a szerethető és emlékezetes szereplők tökéletes receptként szolgálnak egy lebilincselő olvasmányhoz.

Tina egy pusztító, erőszakos párkapcsolatban ragadt, melyben a szerencsejáték-függő Rick rendszeresen veri és erőszakoskodik vele. Amikor Tina elég pénzhez jut ahhoz, hogy végre megszabaduljon férjétől, elköltözik, ám nem sokkal később rájön, hogy terhes. Rick munkát szerez, felhagy a szerencsejátékkal, egyszóval úgy tűnik, hogy jó útra tért. Visszacsábítja magához Tinát, ám minden ott folytatódik, ahol abba hagyták, és a problémát csak tetőzi, hogy Rick egy valamilyen Billy-től származó szerelmeslevelet talál Tinánál…

Hughes regénye kétségkívül egy érzelmi hullámvasút, így az olvasók is valóságos érzelmi kavalkádra számíthatnak olvasás közben, különösen a végkifejlethez érve. Hughesnak a tavalyi évben külföldön megjelent a The Secret című regénye, mely a szerző egy másik rendkívül ígéretes regénye.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek